Inte en seger sedan 11 augusti.

Det är glömt nu.

Hammarby vann med klara 3–0 mot Djurgården i årets sista Stockholmsderby.

–Vi behöver det här, säger Erkan Zengin till Canal Plus

På övertid avgjorde Christian Traoré mot GIF Sundsvall på bortaplan för över två månader sedan. Därefter har Hammarby varit ett lag ur form som bara då och då orkat spela bra fotboll med fart. Försäljningen av Petter Andersson och utlåningen av Paulinho Guara har givetvis bidragit, plus ett tuff spelschema. Under tiden har hoppet om medaljer försvunnit, men en tabell vinner i alla fall Bajen. Derbytabellen. Det efter kvällens 3–0-seger mot Djurgården.

– Nyckeln var kampen och farten i passningspspelet och och vi stod upp i kampen, säger Hammarbytränaren Tony Gustavsson till Canal Plus.

Zengin nära i första

Hammarby började matchen på Råsunda klart bäst och Erkan Zengin var riktigt nära att ge hemmalaget ledningen när han dundrade bollen i kryssribban.

– Jag får en bra boll från Lolo och får fin en träff också. Det är synd att den inte går in, säger Zengin i Canal Plus.

Djurgården jobbade sig in i matchen och kvitterade i stolpträffar när Mikael Dahlberg tog sig fram i straffområdet efter ett par kvicka dragningar.

– Jag trodde att den var på väg in hela vägen men så skruvar den sig utåt, säger Dahlberg i Canal Plus om sin stolpträff.

Äntligen för Zengin

I början av den andra halvleken såg Djurgården ut som det hetare laget, men det var Hammarby som gjorde första målet och det blev väldigt avgörande. Erkan Zengin bröt in från kanten och sköt ett skott som Pa Dembo Tourray såg ut att ha koll på. Djurgårdsmålvakt slängde sig dock åt fel håll och hann inte tillbaka för att kunna styra undan bollen.

– Två överstegsfinter och sedan bara att klippa till. Det var skönt. Det är inget bra skott. Det är väl Dembo som missar, säger Zengin om målet.

Mindre än två minuter senare, i den 67:e minuten kom 2–0 när Charlie Davies fick ta emot bollen och vända upp i Djurgårdens straffområde innan han placerade in bollen vid den bortre stolpen.

Ingen effektivitet

Djurgården var inte särskilt mycket sämre än Hammarby i matchen. Det som saknades av effektivitet. Jones Kusi Asare hade en boll i utsidan av stolpen och mittbacken Peter Magnusson hade en nick i fritt läge som Kristoffer Björklund räddade på handbollsvis. Med en kvart kvar att spela avgjorde Lolo Chanko med en oerhört vacker frispark och därmed var matchen avgjord.

– Den killen. Han brukar göra sådana. Tio av tio sitter de där på träningarna. Han gör så på matcherna också, säger Erkan Zengin.