Detta efter japansk seger i morse över Nederländerna.

Hemligheterna om spelarna i landslaget

Morgonen var ung hemma i Sverige när det ljusnade för svenska landslaget igen.

Efter några tunga dagar med VM-motgången i färskt minne är Sverige klart för OS-kval.

Detta efter att Schweiz, Norge och Nederländerna precis som Sverige förlorat sina åttondelsfinaler i VM.

De här tre lagen samt Sverige gör nu upp om den sista OS-platsen (Tyskland, Frankrike tar de två andra platserna) nästa år i februari eller början av mars.

Nederländerna var det sista hindret för Sverige och de förlorade trots en dramatisk slutspurt mot Japan med 1-2.

– Det skulle bli lite plåster på såren och det skulle betyda jättemycket och det skulle säkert bli jättetufft också, sa landslagets anfallare Sofia Jakobsson inför matchen.

Och ja, det blir tufft,

Schweiz visade sig Bachmann-snabba mot Kanada, Norge Hegerberg-aggressiva mot England och Holland Melis-fina och Van de Ven-instinkta mot Japan.

Det var också Kristen Van de Ven, Rosengårds spelare som kom in i andra halvlek, som var med och ändrade matchbilden. Nederländerna skapade en rad chanser i andra halvlek.

Hennes mål, en nick som målvakten Ayumi Kaihori tappade totalt greppet om, kom dock försent på tilläggstid.

Då hade Japan redan avgjort.

Hyllades av Asllani

Och som de gjorde det.

Japan spelade ett effektivt, rörligt och snabbt passningsspel med bra bollbehandling.

Eller som den svenska landslagsspelaren Kosovare Asllani uttryckte det på twitter i den svenska natten: "Vilket sätt Japan spelar fotboll - tiki taka..boom!"

Japan tog ledningen tidigt i matchen genom Saori Ariyoshi.

Japan hade fler chanser i första halvlek framför en instabil backlinje, men satte dem inte och efter paus ändrade Nederländerna matchbilden.

Det blev stopp för Japans triangelspel och strax före Japans avgörande mål hade Nederländerna ett par riktigt vassa chanser.

Men när Mizuho Sakaguchi curlade in ett skott var det målet som räckte till för att avgöra åttondelsfinalen.