Orkade inte stå emot serieledarna

Han gjorde comeback i startelvan i ett desperat försök att rädda Halmstad.

Men inte ens Michael Svensson, 35, kan hjälpa krisklubben.

– Vi är alldeles för ängsliga, säger HBK-tränaren Jens Gustavsson.

De har bara vunnit två matcher, släppt in mest mål och ligger hopplöst sist i allsvenskan, hela åtta poäng efter Syrianska. I ett sista desperat försök att rädda Halmstad gjorde Michael Svensson comeback från start. Mittbacken har inte spelat från start sedan han spelade med Southampton för tre år sedan.

Svensson, som hoppade in på tilläggstid mot IFK Norrköping för två veckor sedan, bildade mittbackspar med Rickard Magyar.

Det gav resultat. I en timme. Helsingborg hade stora problem att få hål på Halmstad. Men med en kvart kvar orkade HBK inte längre.

Sundin bakom båda målen

När Karl-Johan Johasson släppte retur på Erik Sundins skott kunde Markus Holgersson sätta 1-0, ribba och in i tomt mål. Bara minuter snappade Erik Sundin upp bollen efter ett missförstånd mellan Svensson och Johnsson och spelade fram Christoffer Andersson som kunde lobba in bollen i tomt mål efter resten av försvar.

Minuten före stopptid reducerade Halmstad genom ett riktigt drömmål av Mikeal Rosén. Inbytte veteranen drog till på volley från 20 meter. Men målet kom för sent för Halmstad som inte ser någon ljuspunkt.

– Vi är alldeles för ängsliga vilket gör att vi inte håller bollen. Men vi försvarar oss bra matchen igenom, säger Halmstads tränare Jens Gustavsson till Canal plus, som ändå var nöjd med Svenssons insats.

– Han gör en jättebra match, säger Gustavsson.

För Helsingborg betyder trepoängaren att laget fortsatt ligger i topp av allsvenskan.

– Vi är det bättre laget. Vi har en bänk som gör att vi kan rotera lite. Det är en rättvis seger på en okej dag, säger tränaren Conny Karlsson till Canal plus.