Roberto Soldado frälste Valencia

Publicerad 2011-08-28

"Han var excellent"

Självmål – och hattrick. Roberto Soldados galna match gav Valencia segern över Racing Santander i La Liga-premiären.

– Han var excellent, berömmer motståndartränaren Hector Cuper.

Soldado.

Kennedy Bakircioglü spelade 90 minuter för Racing Santander i premiärmatchen mot Valencia. Ex-bajaren blev en del av en galen match som innehöll det mesta. Roberto Soldado gav hemmalaget Valencia en tidig ledning. Sen såg hans självmål till att ge Racing en kvittering. Gästerna tackade och tog emot, och ryckte sen via två mål till sig en 3–1-ledning.

Vände till 4–3

Då vaknade Valencia – och Roberto Soldado. Efter att Adil Rami reducerat såg anfallaren med sina två sena mål till att fullborda Valencias vändning fram till 4–3.

– Valencia gjorde en bra match och kontrollerade de sista 20 minuterna. Vi kunde inte stå emot, säger Hector Cuper som ledde Valencia till två raka Champions League-finaler i början av 2000-talet.

Omgångens två övriga matcher såg bortasegrar i Real Sociedad och Real Betis som besegrade Sporting Gijón (2–1) respektive Granada (1–0).