Med ett hattrick sänkte Rasmus Jönsson, 19, AIK på Råsunda – och sköt upp Helsingborg i delad serieledning.

– Han är den största talangen i allsvenskan, säger HIF-tränaren Bosse Nilsson till Canal Plus.

Det har snackats mycket om Robin Söder, Emir Bajrami och Agon Mehmeti den senaste tiden.

Mot AIK på Råsunda visade Rasmus Jönsson att han också tillhör toppskiktet av allsvenska talanger.

19-åringen var matchens gigant och slog till inte bara en eller två – utan tre gånger om.

– Otroligt skönt att få göra tre mål i en så pass viktig match. Jag hade några chanser mot Halmstad senast, men missade då, säger matchhjälten till Canal Plus.

Vackert 3-0-mål

1–0 slog han in med en bredsida på Andreas Landgrens perfekta inspel efter 15 minuter.

Åtta minuter in i andra halvlek stod han på rätt plats i samband med en hörna och kunde enkelt placera in 2-0 i öppet mål.

Sedan satte han punkt för sin egen och Hif:s uppvisning genom att grundlura en AIK-försvarare och kallt placera in 3-0-målet bakom Daniel Örlund.

”Bäst av alla”

19-årige Jönsson går nu upp på andraplats i skytteligan med sina fyra mål – lika många som han mäktade med under hela fjolårssäsongen. Efteråt hyllades han av tränaren Bosse Nilsson:

– Kul att han blir matchhjälte, han är inne i ett stim just nu.

– I Göteborg och andra städer snackas det om andra talanger, men enligt mig är han den bästa av alla.