Publicerad 2012-07-14

Mjällby AIF:s måltorka är över allsvenskan.

Tacka Erton Fejzullahu för det.

– Jag var på spelhumör, säger Fejzullahu efter 1–0-segern mot Gif Sundsvall.

Mjällby AIF har haft det tufft sedan omstarten av allsvenskan. Inför matchen mot Sundsvall hade inte Peter Swärdhs lag gjort ett enda mål sedan EM-uppehållet. Inledningsvis av matchen verkade inte Mjällby fundera på måltorkan. Hemmalaget backade hem, slog långt och kontrade. Sundsvall förde spelet, men utan att skapa några heta chanser.

– Mjällby hade läst av oss på ett bra sätt och gjorde det svårt för oss, säger Sundsvalls tränare Sören Åkeby.

– Vi fick inte ut något av vårt spel.

Efter en kvart testade Erton Fejzullahu ett skott långt utifrån och bollen tog i överliggaren och ut. Mjällbys måltorka var någon centimeter från att vara ett minne blott.

– Surt att den inte gick in. Det hade varit veckans mål, säger en leende Fejzullahu som även hade en ribbträff i mötet med Elfsborg.

Stolpträff för Sundsvall

Minuter senare fick Sundsvall en frispark en bit utanför straffområdet. Ari Freyr Skulason klev fram och drog till med vänstern. Skottet var mycket giftigt, men bollen tog i Mattias Aspers vänstra stolpe.

Och 0–0 stod sig till pausvilan.

– Vi lyckades stoppa deras möjligheter att skapa målchanser på ett bra sätt, säger Mjällbys tränare Peter Swärdh.

Mjällby tog för sig mer i andra halvlek och tränare Swärdh gjorde ett byte redan fem minuter in i andra halvlek. Ut med Pär Ericsson, in med Marcus Ekenberg i ett försök att spräcka måltorkan.

Och efter drygt en timmes spel kom det förlösande Mjällbymålet. Ytterbacken Daniel Ivanovski hittade Erton Fejzullahu som satte 1-0. Hans sjätte mål för säsongen.

Segerskytten avstängd

Det målet satte ännu mer fart på hemmalaget som jagade mål nummer två. Bland annat hade Haris Radetinac en boll i ribban.

Sundsvall hade det desto tuffare och mäktade inte med att skapa en enda vass kvitteringschans.

– Var det något lag som skulle vinna så var det Mjällby, säger bortatränaren Sören Åkeby.

I nästa allsvenska omgång möts lagen igen, denna gång i Sundsvall.

– Du är välkommen, var Åkebys hälsning till Swärdh.

Då slipper Åkeby Mjällbys anfallsess Erton Fejzullahu som drog på sig en varning och är avstängd.

– Surt, jag hade velat vara med. Jag vill göra så många mål som möjligt.