Uppdaterad 2015-08-14 | Publicerad 2010-02-20

AIK har tappat halva backlinjen från fjolårets guldtrupp.

Det utnyttjade den forne gnagaren Daniel Mendes i träningsmötet på Bosön.

Brassens två mål gav Kalmar segern med 3–1.

Fjolårsmästarna AIK tog under lördagen emot 2008 års mästare Kalmar i en träningsmatch på Bosön i Stockholm. Det myckna snöandet tvingade AIK att förlägga matchen inomhus, där Kalmar trivdes bäst inledningsvis.

Daniel Sobralense drog igång en anfall efter fyra minuter och hans inspel nådde, via Ricardo Santos, fram till namnen Mendes som placerade in 1–0.

Sobralense låg även bakom Kalmars andra mål. I den sjunde serverade han på nytt Daniel Mendes som kunde göra 2–0 på en välavvägd nick i bortre stolpen.

"Bra genomkörare"

AIK repade mod efter smålänningarnas tunga initiala press och i den 26:e minuten reducerade Kenny Pavey, fint framspelad av Miran Burgic.

Men närmare än så kom aldrig de regerande svenska mästarna.

I en andra halvlek sönderryckt av flera byten var det Kalmar som gjorde det enda målet när Abiola Dauda placerade in 3–1 i den 70:e minuten. Framspelningen stod återigen den utmärkte Daniel Sobralense för.

– Det här var en bra genomkörare för oss. Vi fick en bra start och bra utdelning på våra chanser. AIK kom tillbaka i första halvlek när vi uppträdde slarvigt. I den andra hittade vi tillbaka till vårt spel och sett över hela matchen är jag nöjd med insatsen, säger Kalmar-tränaren Nanne Bergstrand till Sportbladet.