Nedveds 1–0-mål kan bli guld värt för Juventus

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-04-24

Sänkte Lazio i den 85:e minuten

Fem minuter kvar på Olympiastadion och Juventus såg ut att missa två hyperviktiga poäng i jakten på Lo Scudetto.

Då drog Pavel Nedved upp bollen i krysset.

1–0-målet – kan bli guld värt för Juve.

– Det här var en mycket viktig seger för oss, säger Nedved.

Segerkramen. Fabio Cannavaro var snabb framme och kramade om Pavel Nedved efter det sena segermålet.

Problemen började tidigt för Juventus i det svåra bortamötet mot Lazio, redan i den femtonde minuten tvingades Alesanndro del Piero lämna arenan – skadad.

Precis det problem tränaren Fabio Capello i n t e behövde med Zlatan Ibrahimovic (avstängd) och David Trezeguet (vristskadad) redan borträknade som alternativ i anfallet.

Juventus – som efter Milans 3–0 mot Parma i lördags kväll – behövde en trepoängare för att inte tappa mark i toppstriden skapade inte mycket framåt i en snål, småfult tät match.

0–0 stod sig länge.

0–0 stod sig till den 85:e minuten.

I ett läge som från början inte såg ut som något läge tråcklade sig Juventus tjeckiske stjärna Pavel Nedved plötsligt förbi ett par försvarare i Lazios straffområde, skaffade sig själv utrymme för vänstern – och pricksköt in 1–0 bakom inbytte målvakten Fabrizio Casazza, ett mål som betyder att titeljaktsracet nu är helt jämnt igen.

– Vi saknade flera nyckelspelare och befann oss i en svår psykologisk situation inför den här matchen, men vi var riktiga kämpar. Vår lagmoral gjorde att vi vann, säger Nedved.

Både Milan och Juventus har 73 poäng – och lagen möts den 8 maj.

Juventus klubbledning - och inhyrda toppadvokaten Luigi Chiappero – arbetar just nu stenhårt på att få Zlatan Ibrahimovic avstängningstraff sänkt så att ”Ibra” kan vara med i toppmötet.

Roma – utan avstängde stjärnan Francesco Totti – riskerar däremot att på allvar dras in i den nedre streckstriden efter 1–2-förlusten mot Sampdoria i dag.

Med fem matcher kvar att spela är laget bara fem poäng från nedflyttningsplats, och Romlaget har nu tre raka förlustmatcher, med bara en poäng på de åtta senaste matcherna.