”Henke” het i Barcelona

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-03-18

Femte målet på fem ligamatcher

Henrik Larsson är het i Spanien.

När Barcelona slog Real Sociedad med 2-0 på bortaplan gjorde svensken 1-0 redan efter åtta minuter. I den 71:a minuten byttes Larsson ut mot Giuly och haltade mot bänken.

Målet på Anoeta Stadion var Henrik Larssons femte på fem ligamatcher och med det tillhör han en av de absolut hetaste anfallarna i Europa.

Redan i den 8:e minuten chippade Ronaldinho in bollen till en fristående Larsson som tog emot och enkelt kunde trycka in 1-0. Real Sociedad ville ha svensken offside men repriserna visade att målet var korrekt.

Etoó slog in retur

Men Real Sociedad och González var nära att kvittera i den 26:e minuten. Mittfältaren avfyrade ett kanonskott som Valdes styrde i stolpen och sedan ut i ryggen men aldrig i mål.

Dessemellan fick Van Bommel en fin chans efter framspelning av Ronaldinho. Brassen låg som vanligt bakom den mesta hos gästerna.

Samuel Etoó satte sedan 2-0 på stolpretur från Van Bommel sedan Larsson hoppat över bollen till holländaren.

Larsson byttes ut mot Ludovic Giuly i den 71 minuten och grimaserade när han gick mot bänken. Barcelona möter Getafe i ligan redan på tisdag.

Villareal spelade 1-1 hemma mot Atletico Madrid efter att Diego Forlan givit hemmalaget ledningen. Fernando Torres kvitterade för gästerna som fick avsluta med tio man efter att Matej Kezman blivit utvisad.

Sportbladet.se (websport@aftonbladet.se)