BOTTEN, BAJEN!

Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-05-11

Vek ned sig i Örebro – avslutade med rött kort

Det är fritt fall i Hammarby. På måndagkvällen vek laget ned sig i Örebro och förlorade med 0–2. Lagets anfallare Nathan Paulse tappade kontrollen och fick rött kort efter en otäck armbåge i Magnus Kihlbergs ansikte.

– Jag mår inte bra, framför allt för att vi inte tar poäng. Jag lider med spelarna, säger Hammarbys tränare Tony Gustavsson.

Hammarby är efter förlusten på Behrn Arena i Örebro på nedflyttningsplats i allsvenskan. Laget har bara lyckats ta fem poäng på åtta matcher och har endast överlägsna jumbon Örgryte IS bakom sig i tabellen. Mot Örebro straffades man direkt när Roni Porokara satte 1–0 redan efter sex minuter. Hans hårda volleyskott touchade en Bajen-spelare och ställde Hammarbys målvakt Kristoffer Björklund.

Paulse såg rött

I andra halvlek utökade Samuel Wowoah Örebros ledning till 2–0 på en underbar frispark efter 51 spelade minuter. Han skruvade bollen med vänsterfoten och satte den perfekt i Kristoffer Björklunds vänstra kryss. Sen, efter 69 minuter, var det fullständigt tack och godnatt för Hammarby. Anfallaren Nathan Paulse fick tokspel och satte in en väldigt ful armbågstackling på Örebros Magnus Kihlberg. Hemmaspelaren däckade och domaren Martin Hansson tvekade inte och visade det röda kortet för Paulse. Förlusten var ett faktum och krisstämpeln lever kvar i Hammarby.

– I dag kan grabbarna avsluta med högt huvud. Det var en annan energi i dag. Vi hade en del chanser men satte inte dit dem, det kanske är en självförtroendefråga, säger Hammarbys tränare Tony Gustavsson i Canal Plus.