Michael gav Örebro häng på toppen

Uppdaterad 2018-07-31 | Publicerad 2011-08-01

Två mål inom två minuter gav Örebro riktning.

Två mål av Sarah Michael gav dem matchen mot Göteborg.

– Det var en bra match för oss, vi ville ha tre poäng och vi vann, säger matchhjälten Michael efter 3–1-segern.

Det kryllade av svenska VM-hjältar i mötet mellan Kif Örebro och Göteborg.

Men det var en nigerianska som stal showen. 21-åriga Sarah Michael assisterade först Kim Arodin till 1–0 strax efter paus. Minuten senare sköt hon 2–0 och med sekunder kvar att spela gav hennes andra mål slutresultatet 3–1. Jane Törnqvists reduceringsmål i den 82:a minuten var förgäves när Örebro ryckte i från Göteborg i tabellen och cementerade sin tredjeplats i allsvenskan.

– Det var hennes bästa match för säsongen, säger Örebrotränaren Mikael Fahlén till damfotboll.com.

Piteå kunde ha distanserat nedflyttningshotet genom att hemmaslå Djurgården. I stället bjöd man bort segern genom två misstag som Emma Lundh och Mia Jalkerud påpassligt utnyttjade. Slutresultatet skrev till 2–0.

Linköping kom närmast segern i bortamatchen mot Kristianstad DFF. Men skånskornas målvakt Hedvig Lindahl stod i vägen när hon testades av bland andra Linda Sällström och Kosovare Asllani och tillställningen blev mållös.

Hammarby hade behövt vinna borta mot Jitex för att ge näring åt drömmen om allsvenskt spel även nästa säsong. Men man fick nöja sig med oavgjort, 0–0, i en relativt jämn match där Jitex hade de flesta avsluten på mål, och Hammarby ett bortdömt mål för offside.