Tobias Hysén skadad – efter 38 sekunder

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-04-06

Tungt poängtapp för IFK

GÖTEBORG. IFK Göteborg hade en tung dag mot Djurgården.

Tobias Hysén fick en känning i baksidan av höger lår efter 38 sekunder och tvingades bryta.

Från bänken fick 28-åringen se IFK:s tredje poängtapp på fyra matcher efter 1-1 mot Dif och fjolårets finalist buades ut efter matchen.

– Det högg inte till utan jag fick en konstig känsla efter rusningen, säger Hysén.

IFK Göteborg

IFK och Tobias Hysén ville visa direkt att de skulle ta tag i matchen mot Dif. Tobias Hysén stack på avspark, men stannade upp och tvingades kliva av med känning i baksida av höger lår. Då var 38 sekunder spelade av matchen.

– Jag kände inget före matchen. Det kom då. Vi ville visa att vi skulle sätta press på dem, säger Tobias Hysén.

Ska magnetröntgas

28-åringen avbröt matchen direkt och gick rakt ut i omklädningsrummet. Han fick behandling men om skadan är allvarlig eller inte återstår att se.

– Vi får göra en magnetröntgen så får vi se. Men det känns ändå okej, säger Tobias Hysén.

Jakob Johansson fick snabbt springa upp från bänken och ersatte fjolårets skyttekung. Men olyckan var inte över för göteborgarna.

Jättetavla av Lyyski

Redan efter 16 minuter chockade Philip Hellquist publiken på Gamla Ullevi när han stack igenom och gjorde 1-0, vackert framspelad av Christer Youssef. Det bottentippade stockholmslaget kunde sedan hålla ledningen till minut 56 när Jakob Johansson skulle få göra sitt avtryck i matchen.

Tobias Hyséns ersättare stressade Dif:s nyförvärv Jani Lyyski som rensade bollen rakt på IFK-spelaren. Jakobsson avslutade sedan hårt vid första stolpen men skottet såg långt ifrån otagbart ut för Pa Dembo Touray.

Men det blev mål och hemmalaget räddades därmed från ett totalt fiasko i hemmamatchen. Efter fyra omgångar står dock fjolårets finallag kvar på en seger och oväntat nog bara fyra poäng.