Fjolårets allsvenska skyttekung fortsätter på den inslagna vägen.

Tobias Hyséns två mål banade väg för tre IFK-poäng borta mot Kalmar.

– Vi får med oss tre blytunga poäng härifrån. Det känns riktigt bra, säger Hysén till TV4.

IFK Göteborg

Tobias Hysén syntes inte särskilt mycket under den första halvleken av den allsvenska premiären mellan Kalmar och IFK Göteborg.

Men när han väl fick bollen blev det farligt.

I den 29:e minuten stack Pär Ericsson en boll i djupled till Hysén, som dock fick bollen för långt framför sig och Petter Wastå i Kalmarmålet kunde avvärja.

Minuten senare lyckades IFK-anfallaren desto bättre, när han på nytt fick sticka i djupled, trycka in 1–0 via en Kalmarförsvarare och bli allsvensk premiärmålskytt 2010.

Dessförinnan hade emellertid Kalmar varit det bättre laget.

Israelsson sköt i ribban

Erik Israelsson träffade ribban redan efter fem minuter.

Sobralense brände, alternativt Kim Christensen räddade, en straff tio minuter senare.

Men IFK:s ledning stod sig halvleken ut, och när den andra väl började handlade det återigen om Tobias Hysén.

I den 49:e minuten sprang sig Hysén fri på kanten, tunnlade Kalmars Paulus Arajuuri och placerade kallt in 2–0.

Målet bar en målskytts signum – och IFK:s seger säkrades definitivt knappt tjugo minuter senare när Hjalmar Jonsson nådde högst på Gustav Svenssons lyra in i Kalmars straffområde.

– Kalmar hade mer boll och då får vi några omställningslägen. Det är precis så vi vill spela på bortaplan, säger Tobias Hysén till TV4.