Christophe Lallet sänkte sin gamla klubb

Christophe Lallet gjorde mål Brage.

En man mindre i drygt en halvtimme.

Trots det lyckades Hammarby vinna med 3–1 mot Degerfors.

Det var dagen till ära storpublik på klassiska Stora Valla då hemmalaget kört en kampanj och bortalaget arrangerade säsongens största supporterresa med 2000 fans.

Sinan Ayranci gav gästerna ledningen efter en halvtimme då han styrde in Erik Figueroas skott.

Strax innan pausvilan lyckades dock Amadaiya Rennie kvittera då hans distansskott letade sig in i mål via stolpen.

Släkten är värst

Tolv minuter efter paus drabbades sedan Hammarby av en riktig otursminut. Daniel Theorin träffade ribban från nära håll och när spelet vände drog Monday James på sig sitt andra gula kort och visades ut.

Men med en man mindre lyckades Hammarby samla styrkorna och ta en trepoängare.

I 70:e minuten slog Max Forsberg en tunnel på Daniel Sundgren och sköt in 2–1.

I slutskedet kunde förre Degerfors-spelaren Christophe Lallet lägga in 3–1 efter ytterligare en försvarsmiss från Degerfors.

Halmstad vände

Jönköping vann Smålandsderbyt mot Värnamo efter att Tommy Thelin gjort matchens enda mål.

I det halländska derbyt Halmstad–Varberg ledde lillebror Varberg efter nio minuter, men Halmstad vände och vann med 3–1.

Jumbon Umeå föll hemma mot Brage som vann med 2–1.