Hjälte efter otäcka skadan på Alex

Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2015-11-01

Milans mittback Alex tvingades till byte efter att ha knockats medveteslös i eget straffområde.

Ersättaren Philippe Mexes hade bara varit på planen i en minut innan han avgjorde mötet med Lazio med sitt 2-0-mål.

Milan har vaknat till på allvar i Serie A. De kom till mötet med Lazio med två raka segrar i ryggsäcken och tog kommandot direkt mot Rom-laget. Efter 25 minuter fick också Andrea Bertolacci utdelning till 1-0 för Milan.

Föll handlöst

Resultatet stod sig till paus och när Lazio skulle ut och forcera för en kvittering i andra så stoppades matchen upp av en otäck olycka. Milans 16-årige målvaktstalang Gianluigi Donnarumma (som fortfarande är obesegrad i Milan-målet!) krockade med mittbacken Alex. Brassen slockande direkt och föll bakåt handlöst i marken där han sedan blev liggande medvetslös.

Spelet avbröts i tre minuter innan vårdpersonal kunde köra av Milanspelaren på bår, då till synes vid medvetande.

Mål med första touchen

På bänken agerade Sinisa Mihajlovic snabbt och skickade in Philippe Mexes.

Ett lyckokast mitt i skadeeländet. För med sin första touch nickade inbytte Mexes in matchavgörande 2-0.

Till slut skrevs Milans segersiffror till 3-1 efter att Carlos Bacca avslutat kallt i friläge och Ricardo Kishna satt tröstbollen under de sista tio minuterna. Därmed passerar Milan just Lazio i tabellen och går upp på sjätteplats, fem poäng efter serieledande Fiorentina.

Enligt Football Italia så fördes Alex, vid medvetande, till sjukhus direkt efter smällen för vidare undersökningar.