Barcelona kryssade, 1–1, i derbyt mot Espanyol.

Den katalanska storklubben Barcelona fick ingen drömavslutning på 2022.

Man tappade poäng, på hemmaplan, i ett stökigt lokalderby mot Espanyol.

Matchen slutade 1–1.

Försvararen Marcos Alonso nickade in 1–0 till hemmalaget redan i den fjärde minuten. Därefter såg Barcelona länge ut att ha full kontroll på matchen.

Men Espanyol försvarade sig bra, och med en dryg kvart kvar att spela fick bortalaget straff. Detta efter att anfallaren José Mato, mer känd som Joselu, fällts i straffområdet av Alonso. Joselu tog själv hand om straffsparken, och 1–1 var ett faktum.

Efter Espanyols kvittering utspelade sig kaotiska scener. Barcelonas Jordi Alba drog på sig sitt andra gula kort för protester i den 78:e minuten, och visades ut.

Avslutar året som ligaledare

Två minuter senare visades Espanyols Vinícius Souza och Leandro Cabrera ut – efter VAR-granskning ändrade dock domaren sitt beslut. Således stod sig endast Souzas utvisning.

Totalt delades elva gula kort, och två röda ut i matchen.

Barcelona avslutar året som ligaledare, på samma poäng som Real Madrid.

En tyst minut hölls före matchen till minne av den brasilianske legendaren Pelé, som gick bort i torsdags.