Talar ut om skräckskadan: ”Allt blev svart”

Av: Oscar Rickstrand

Publicerad:

Hon knockades och låg medvetslös på plan i fyra minuter.

Nu berättar Danielle Rice om skräcksmällen.

– Det var som att bli överkörd av en buss. Allt blev svart, säger Örebro-målvakten.

Obehagliga scener utspelade sig i helgens match mellan Kif Örebro och Kristianstad.

Efter sex minuter sprang målvakten Danielle Rice ut mot en långboll och blev träffad av ett knä i huvudet. Amerikanskan låg medvetslös i fyra minuter och matchen avbröts i nästan en halvtimme innan hon kunde föras till sjukhus.

Nu berättar Rice, som lyckligtvis kom undan med en hjärnskakning, om händelsen.

– Jag kommer ihåg det mesta faktiskt, vilket är trevligt, skrattar hon och fortsätter:

– Det kom en djupledsboll som jag bestämde mig att gå ut på. Jag höll händerna vid sidan för att undvika en handboll, bollen tog i brösten och sedan blir det suddigt. Det var som att bli överkörd av en buss. Allt blev svart.

”Ring min pappa”

Läkare på plats bekräftade att hon var okontaktbar under fyra minuter.

– Ja, det är chockerande. Osannolikt. Jag tror aldrig att jag har sett det förut och jag har aldrig åkt ambulans förut heller. Hela händelsen är som en galen dröm.

Rices familj bor i Texas. Det här var en av få matcher som de såg i samlad trupp.

– Såklart... Jag minns att jag vaknade och sa att någon måste ringa min pappa. Doktorn höll i mitt huvud och förklarade situationen. Jag såg att det rörde sig på plan i bakgrunden och var orolig för att jag kommit för sent till matchen och att uppvärmningen fortfarande pågick.

Hennes tredje huvudskada

Röntgen visade alltså på en lindrig hjärnskakning. Men det är ändå oroväckande för 24-åringen som drabbats av huvudskador förut.

– För sju år sedan åkte jag på en hjärnskakning utan att veta om det. Så jag fortsatte spela, och sedan blev jag borta i sju månader.

I våras var olyckan framme igen.

– Då fick jag en whiplash... När du har fått några hjärnskakningar, som jag, måste du vara försiktig. Jag vill ha ett liv efter fotbollen också. Men nu var det bara en lätt hjärnskakning och i dag kunde jag ta mig upp och gå och se träningen. Jag tar det dag för dag, men hoppas kunna vara tillbaka om ett par veckor.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.