OBOS Damallsvenskan i fotboll

Rosengård vinner stort - när guldet är borta

Av: 

Moa Berander

FOTBOLL

Det blev inget guld för Rosengård men de har inte gett upp andraplatsen.

Piteå kämpade hårt men blev besegrade med 3–0.

– Nu är det inte lika mycket på spel och då kan vi behålla våra huvuden, säger Caroline Seger till SVT.

Rosengårds guldfajt är över. Europaplatsen är säkrad. Ändå var det ett kämpande Rosengård som kom för att möta Piteå. En första halvlek med många målchanser men utan mål, följdes upp av en spetsigare andra. Matchen slutade 3–0.

Skytteligadrottning?

Anna Anvegård fick en ful tackling mot sig i matchens inledning, men kunde fortsätta spela. Tur var kanske det för Rosengårds del, då hon också gjorde matchens första mål. Efter en hörna fick hon kontroll på bollen precis framför mål och kunde peta in den. Med det drygar hon ut sin skytteligaledning inför sista omgången.

– Vårt problem har inte varit att ha en hög högsta nivå, men man kan inte leva på vad vi gjorde i september eller augusti, säger Rosengårds tränare Jonas Eidevall till SVT.

”Inte lika mycket på spel”

– Jag är väldigt stolt över hur vi spelar. Vi vet om att guldet är borta och det är inte lika mycket på spel och då kan vi behålla våra huvuden, säger Caroline Seger.

Med det har Rosengård fortsatt chans på både andra och tredjeplatsen, där de fajtas med Kristianstad. Inför sista omgångarna har Rosengård två poäng mer.

För Piteå är det ett tråkigare läge, där de är två poäng ovanför nedflyttning, med tre poäng kvar att spela om för säsongen. Vilken serie de spelar i nästa säsong blir klart först i sista omgången.

– Det är klart man inte vill vara i det här läget. Men det är en match kvar och ingenting är klart. Vi får kämpa på, säger Madelen Janogy till SVT.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Dokument: Så blev FC Rosengård bäst i Sverige igen

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Fotboll

Madelen Janogy

FC Rosengård

Piteå IF Dam

Anna Anvegård