Robin Söder sänkte Djurgården

IFK Göteborg var på väg bort från guldstriden.

Då – på stopptid – slog blott 17-årige Robin Söder till.

Efter 2–1 mot Djurgården lever de regerande mästarnas gulddröm vidare.

Mötet inför 10 713 åskådare på Råsunda präglades av nervositet, mellan två formsvaga lag. Före matchen låg regerande mästarna IFK Göteborg på sjunde plats och hårdsatsande Djurgården på positionen bakom.

Hemmalaget började klart bäst och efter att ha bränt ett antal lägen kom till slut utdelningen i den 37:e minuten. Andrej Komacs hörna nådde ända bort till Jan Tauer vid bortre stolpen och tysken knoppade in 1–0.

Men Djurgårdens glädje blev kortvarig. Bara en minut senare kvitterade gästerna efter en miss i hemmaförsvaret.

Få klara chanser

Målvakten Pa Dembo Touray och Toni Kuivasto krockade och bollen damp ner hos Niclas Alexandersson som enkelt kunde rulla in bollen i det tomma målet.

– Spelmässigt är det inte speciellt bra, men det var viktigt att få in kvitteringen, sa Niclas Alexandersson till TV4 i pausen.

I andra halvlek såg det länge ut som att oavgjort skulle stå sig. Inget av lagen skapade några vassare chanser.

Men på stopptid sänktes Djurgårdens guldchanser på allvar – medan Göteborgs gulddröm stärktes. I en snabb kontring spelade Pontus Wernbloom fram blott 17-årige inhopparen Robin Söder som rullade in avgörande 2–1.