Skrabbs första mål gav Gefle en poäng

Uppdaterad 2018-07-25 | Publicerad 2016-04-03

GÄVLE. Han avslutade förra säsongen med att göra ”Årets mål”. Mot Gefle.

Nu inledde Simon Skrabb, 21, årets målskytte. För Gefle.

Årets mål förra säsongen i allsvenskan kom i den sista omgången. Simon Skrabbs spektakulära skorpion-mål mot Gefle röstades fram som årets snyggaste. Efter säsongen lämnade finländaren Åtvidaberg för spel i just Gefle och han fick en smakstart i den allsvenska premiären.

I den 79:e minuten styrde Skrabb in kvitteringsmålet mot Helsingborg. Ett mål som också räckte till en poäng:

– Ett mål är aldrig fel och klart det var härligt och få fira framför fansen. Visst, det var riktigt skönt få en sådan inledning, säger Skrabb.

"Hoppas det håller i sig"

Förväntningarna på Skrabb är höga bland Gefle-fansen, men någon direkt press känner han inte i sin nya klubb:

– Nej, jag tror ingen har högre förväntningar på mig än vad jag själv har.

Skrabb gjorde även mål för Åtvidaberg mot Gefle förra säsongen när lagen möttes i Svenska cupen. Så på tre tävlingsmatcher på Gavlelvallen har han gjort mål i samtliga.

– Ja, jag tänkte just på det, att jag inte gått mållös från Gavlevallen än. Vi får hoppas att den trenden håller i sig, säger han.

Matchens fem bästa:

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus Simon Skrabb, a, Gefle

Hände en hel del runt finländaren. Logisk målskytt.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus Jordan Larsson, a, Helsingborg

Väldigt involverad, både som avslutare och framspelare.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Johan Bertilsson, mf, Gefle

En av få i hemmalaget som var bra även i första halvlek.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus Adam Eriksson, b, Helsingborg

Kom fram ofta på sin kant. Läckert inlägg vid 1–0.

Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Carl Wede, mf, Helsingborg

Aktiv under hela matchen. Snabb i fötterna.

Matchens målvakt: Emil Hedvall, Gefle

Jämn målvaktsmatch, men Hedvall hade mer att göra.

Jury: Hans Abrahamsson, Gavlevallen

Matchen Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Domare: Johan Hamlin, Bro Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Snabbanalys:

En match med två helt olika ansikten. Gefle uppträdde väldigt virrigt i första halvlek samtidigt som Helsingborg tog tag i matchen direkt. Redan i den nionde minuten kunde Jordan Larsson ostört nicka in ledningsmålet. Gästerna hade sedan ett stort spelövertag första 45 minuterna utan att skapa de där riktigt heta lägena. Gefle kom ut som ett nytt lag i den andra halvleken och skapade några lägen direkt. Sedan var det jämnt fram till Simon Skrabb kunde stöta in kvitteringen med elva minuter kvar av ordinarie tid. Skrabb hade också ett jätteläge att avgöra, men då räddade Matt Pyzdrowski. Sett över 90 minuter kändes oavgjort som ett logiskt resultat.

Gefle–Helsingborg 1–1 (0–1)

0–1 Jordan Larsson (9), 1–1 Simon Skrabb (79).

Varningar, Gefle: Johan Oremo, Anders Bååth. Helsingborg: Carl Wede.

Domare: Johan Hamlin, Bro.

Publik: 3 344.

Gefle (4–4–2): Emil Hedvall – Jesper Florén, Joshua Nadeau,? Martin Rauschenberg, Jens Portin – Jonas Lantto, Anders Bååth (Jakob Hjelte 76), Robin Nilsson, Johan Bertilsson – Johan Oremo (Kwame Bonsu 75), Simon Skrabb.

Helsingborg (4–4–2): Matthew Pyzdrowski – Felix Bindelöv, Viktor Ljung (Jesper Björkman 89), Carl Johansson, Adam Eriksson? – Carl Wede, Darijan Bojanic, Johan Mårtensson, Lalawélé Atakora – Linus Hallenius (Matthew Rusike 71), Jordan Larsson.