Ziyech gav Marocko ledningen.

Marocko är som vinnare av grupp F klart för åttondelsfinal.

Man slog Kanada med 2–1 efter en jättetavla av målvakten Milan Borjan.

– Vilken present! utbrister SVT:s kommentator Pelle Bäckman.

Kanada var redan inför kvällens möte med Marocko utslaget ur VM. Och man avslutade mästerskapet med en förlust.

Efter blott tre minuters spel slog Steven Vitoria en tam hemåtpassning till målvakten Milan Borjan som rusade ut från mål och stod för en rejäl snedspark. Bollen landade hos Marockos Hakim Ziyech som påpassligt lyfte in 1–0 för de vitklädda. Burväktaren var bedrövad efteråt.

PLUS: Leifby rankar: De 20 snyggaste tröjorna i fotbolls-VM någonsin

– Det är ett riktigt hjärnsläpp, säger SVT:s expert Markus Johannesson.

Nätade kort efter

I den 23:e minuten noterades nästa fullträff. Achraf Hakimi hittade fram till Youssef En-Nesyri som kyligt placerade in 2–0 bakom Borjan.

Kort efter kom dock ett nytt tveksamt ingripande.

Kanadas Sam Adekugbe rusade fram längs vänsterkanten och skickade in ett inspel i straffområdet. Bollen styrdes via en marockansk tå in i mål. Träffen ställde målvakten Yassine Bono.

Slutresultatet blev 2–1 till Marocko.

Marocko vinner grupp F och Kroatien blir tvåa. Det betyder också att Belgien i samma grupp är utslaget ur VM. I åttondelsfinal ställs Marocko mot tvåan av grupp E samtidigt som Kroatien får möta vinnaren av den gruppen.

– De blir otäcka att möta längre fram i turneringen, säger SVT-experten Markus Johannesson.

Det är första gången sedan 1986 som Marocko tar sig vidare från en VM–grupp.