Publicerad 2017-04-04

Hoffenheim hade aldrig besegrat Bayern München.

Bayern hade inte förlorat på 21 matcher.

Då skrällde förstås Hoffenheim.

Bayern München inledde på tisdagen årets kanske tuffaste period som kan komma att definiera hela deras säsong.

Inom loppet av 23 dagar spelar man sju matcher och möter i tur och ordning: ligatrean Hoffenheim, ärkerivalen Dortmund, Real Madrid i Champions League-kvarten, Bayer Leverkusen i ligan, Real Madrid i returen i Champions League-kvarten, Mainz i ligan och Dortmund igen i semifinal i cupen.

Denna matchsvit inledde Bayern med att förlora mot Hoffenheim borta.
Hoffenheim ligger visserligen trea men ändå var det här inget annat än en skräll.

Vackert volleymål

För Hoffenheim hade aldrig vunnit mot Bayern – 17 raka matcher utan en seger var man uppe i. Bayerns formkurva stod dessutom på topp: man kom från en 6-0-kross mot Augsburg och hade inte förlorat en fotbollsmatch sedan november.

Hoffenheim vann med 1-0 efter ett vackert volleymål av kroaten Andrej Kramaric redan i den 21:a minuten. Det var inte alls oförtjänt för hemmalaget hade redan då haft ett par fina chanser.

Därefter lyckades man håll tätt efter storspel av Oliver Baumann i målet, lite tur och ett ineffektivt Bayern, som bara var centimeter från en kvittering i slutskedet av matchen.

Tuffa matcher väntar alltså för Bayern men så länge man inte klappar ihop helt borde man vinna ligan till slut ändå. Man leder den 13 poäng före tvåan Leipzig, som dock har en match mindre spelad.