Real Madrid tog över ledningen efter derbyt

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-10-15

Barcelona fick oavgjort i svängig match

Henrik Larsson fanns inte med i truppen när Barcelona besökte Deportivo La Coruna.

Han fick istället se på en fantastiskt underhållande fotbollsmatch där hans lagkamrater visade klass – och tappade en till synes säker ledning.

I Madrid slutade derbyt med en övertygande seger för Real.

Barcelona har inlett säsongen, med sina mått mätta, svagt. Tempofattigt och fantasilöst är ord som kunnat beskriva lagets insatser. Ord som inte brukar förknippas med Barcelona.

Och de började matchen mot Deportivo La Coruna på samma sätt.

Efter tio minuter gav Valerón hemmalaget ledningen och La Coruna hade bud på ytterligare mål – innan Barcelonas världsstjärnor satte fart.

Barcelonas två största stjärnor – Ronaldinho och Samuel Eto’o - låg bakom vändningen.

I den 41:a minuten fick Eto’o bollen mitt i straffområdet. Utan problem slog han till direkt på volley och det var kvitterat.

Strax innan halvtidsvilan var det dags för Ronaldinho att visa upp sig. Framspelad av Eto’o dribblade han av Manuel Pablo och rullade läckert in ledningsmålet.

Nu började Barcelona visa riktig mästarklass. La Coruna hade inga motmedel när Barcelona satte fart – varje anfall luktade mål.

Sex minuter in på andra halvlek blåste domaren straff sedan Molina haft omkull Deco. Ronaldinho var skoningslös när han dundrade in 1-3.

Barcelona kontrollerade i det här läget matchen totalt och fortsatte skapa chanser stup i ett.

Eto’o prickade stolpen, Ronaldinho trollade bort back efter back och var snubblande nära ytterligare mål då han chippade över Molina – men Juanma lyckades rensa strax innan mållinjen.

Allt talade för en enkel Barcelonaseger. Så blev det inte.

I matchens 72:a minuten knorrade Munitis vackert in reduceringen i bortre burgaveln. Målet fungerade som en väckarklocka för hemmalaget som satte högsta fart i jakten efter en kvittering.

Med bara fyra minuter kvar att spela kom den. Guzmán vann bollen, spelade fram Taborda och på stolpreturen var Rubén Castro snabbast framme och avslutade målskyttet för dagen.

3-3 innebär att Barcelona och Deportivo La Coruna har spelat oavgjort i fyra av säsongens sju matcher.

Ronaldo bakom allt

I Madrid avgjordes derbyt nästan omgående. Redan efter sex minuter fick bortalaget, Real, straff.

Samtidigt blev Atleticos Antonio Lopez utvisad - ett hårt beslut som präglade matchen.

Ronaldo slog straffen kallt intill Leo Francos vänstra stolpe.

Real Madrid valde sedan att spela på säkerhet och gjorde det bra.

Atletico hade mycket boll, men lyckades inte skapa några större möjligheter. Irritationen på domaren var tydlig. Möjligen gick det ut över passningsspelet som under långa stunder var under all kritik.

Real satsade på kontringar och efter en underbar passning av Guti kom Ronaldo fri - brasilianaren gjorde inga misstag och rullade enkelt in 0-2.

På stopptid fastställdes slutresultatet till 0-3 genom ett självmål.

Ronaldo var inblandad även i det målet - och skadade sig. Han bars ut på bår, illa grinande, och linkade sedan ut i spelargången.

Med sju matcher spelade leder Real Madrid ligan, en poäng före Getafe och två före Celta Vigo. Båda lagen spelar sina matcher i morgon.