Mästarna slog ut Bajen - Dauda matchvinnare

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-21

Nu blir det final på Fredriksskans

Matchhjälten  Abiola Dauda gjorde matchens enda mål och sköt med det Kalmar till cupfinal.

Regerande cupmästarna Kalmar FF är klara för sin andra raka cupfinal. Abiola Dauda, 20, blev stor matchhjälte borta mot Hammarby med matchens enda mål.

– Det var viktigt, säger Dauda till TV 4 Sport.

Det såg ut att vara som förgjort för Kalmar FF på Söderstadion. Efter en svag första halvlek tog laget över mer och mer i andra halvlek och framförallt skapade laget chans på chans. Jimmie Augustsson träffade första ribban i helt fri framför mål. Sedan fick han se nästa avslut räddas på mållinjen av Suleyman Sleyman.

Träffade stolpen

Missarna fortsatte när Abiola Dauda fick bollen förbi Kristoffer Björklund i Hammarbymålet. Den här gången var det Christian Traoré som kom glidande och räddade bollen på mållinjen. När Duada sedan träffade stolpen direkt i inledningen av första förlängningskvarten var det nästan uppgivet hos gästerna.

– Det var ingen rolig känsla. Det var 0–0. Det hade varit fantastisk att avgöra, säger Dauda till TV 4 Sport.

Till slut kom ändå avgörandet. I matchens 113:e minut utmanade han Traoré genom att gå i djupled. Dansken släppte aldrig kontakten med den snabbare Dauda och tycktes ha rätt ut problemet när nigerianen lyckades få en tå på bollen och den här gången dök ingen upp på mållinjen och räddade.

– Det var ett viktigt mål för oss. Han var lite starkare än jag, men jag sträckte ut benet och fick in bollen i nät, säger Dauda.

Finalen på Fredriksskans

Segern var rättvis efter KFF:s chanskavalkad i andra halvlek och förlängningen, men i första halvlek var det hemmalaget som dominerade. Dock utan att skapa några direkt heta chanser mot ett Kalmar FF som tydligen bestämt sig för att koncentrera sig på försvarsspelet efter alla insläppta mål.

– Vi hade lite problem med passningsspelet. I andra kom vi ut och gjorde vårt bästa. Samma i förlängningen och därför vann vi, säger Dauda.

1–0-triumfen på Söderstadion innebär att Kalmar FF är klara för sin andra raka cupfinal och de regerande mästarna får spela hemma oavsett om det blir mot Enköping eller svenska mästarna IFK Göteborg. De båda möts den 28:e augusti.

– Det känns kul. Vi kommer att spela hemma så det blir en toppmatch inför vår publik, menar Duada.

Finalen spelas på Fredriksskans den 21 september.