Kanadas Allysha Chapman (till vänster) and Nya Zealands Hannah Wilkinson kämpar om bollen.

Värdlandet Kanada lyckades inte slå Nya Zeeland i natt – och kunde då inte heller hjälpa Blågult.

När några av de sämre nationerna i VM matchade i natt fanns ett speciellt svenskintresse. Efter Blågults oavgjorda premiär finns risken till att hamna på tredjeplats i gruppen, och därmed riskera att åka ur redan i gruppen.

Nya Zeeland skulle förlora mot Kanada – de fick oavgjort.

Kina skulle som bäst få oavgjort mot Holland – de vann.

Thailand och Elfenbenskusten skulle spela oavgjort – men Thailand vann.

Tilläggstid

I grupp A hade Nya Zeeland till och med chans på fler poäng. I 32:a minuten fick nationen straff, men Amber Hearn sköt i ribban.

Om det var måltorka så var det desto blötare på plan och matchen fick avbrytas efter fem minuter på grund av regn. En halvtimme senare återupptogs spelet.

Fyra matcher i grupp A har bara producerat tre mål, av vilka två lagts på tilläggstid. Kanada leder gruppen med fyra poäng medan Nederländerna och Kina har tre var. Nya Zeeland har en poäng.

Tajt grupp

Kina säkrade sin seger i natt först på tilläggstid. Wang Lisi satte bollen just innanför stolpen när den holländska målvakten Sari Van Veenendaaal gick ut för att möta anfallet. Resultatet var rättvist då Kina dominerade matchen.

Nu står alltså tre lag på tre poäng i grupp A. Det betyder att det finns mycket att kämpa om i de avslutade gruppspelsmatcherna på måndag.

Storförluster

I grupp B blev Orathai Srimanee blev tvåmålsskytt när hennes Thailand besegrade Elfenbenskusten med 3–2 i morse. Båda lagen led stora förluster i sina öppningsmatcher. Elfenbenskusten krossades av Tyskland som vann med 10–0 och Thailand förlorade med 0–4 mot Norge. Nu kommer trean i grupp B som sämst ha tre poäng.