Le Havre öste in mål – men det räckte ändå inte.

Le Havre vann med 5-0 i sista omgången av Ligue 2.

I stället gick Metz upp i Ligue 1 på fler gjorda mål efter galen dramatik.

Att det skulle bli Metz som tillsammans Nancy och Dijon spelar i Ligue 1 nästa säsong var ingen överraskande utgång inför den sista omgången av Ligue 2.

Ändå lär Le Havre gräma sig rejält när de inser hur nära de egentligen var ett osannolikt avancemang.

Utvisining ledde till måljakt

För trots att de var tre poäng och sex plusmål bakom Metz inför sista omgången blev det en fajt in på mållinjen. Redan i åttonde minuten släppte Metz in 1-0 borta mot Lens och då hade redan Thomas Ayasse satt 1-0 för Le Havre hemma mot Bourg en Bresse Peronnas.

Med lagen på samma poäng handlade allt om en måljakt och efter att Bourg en Bresse Peronnas reducerats till tio man redan efter 34 minuter rasslade det till. 2-0 och 3-0 kom innan halvtid och i 82:a minuten hade man tätat även målskillnaden med sitt 5-0-mål. Men Le Havre hade behövt ett mål till då man stod på 52 gjorda mål totalt mot Metz 54.

”Det är grymt”

Enligt L'Equipe hade man också lägen, totalt fyra skott i virket och på övertid var målvakten Fabien Farnolle nära att nicka in det förlösande 6-0-målet. Men Julien Fabris blev Metz räddning.

– Det är det värsta scenariot, att missa uppflyttning på ett mål över en säsong... det är grymt, säger Le Havre-spelaren Cédric Cambon till Bein Sports, enligt L'Equipe.