Raiola: Zlatan borde vunnit åtta Ballon d'Or

Publicerad:

FOTBOLL

Mino Raiola säger att Zlatan Ibrahimovic kan förlänga med Milan i januari.

Den 53-årige agenten håller den 39-årige anfallaren som fortfarande en av de allra bästa i världen.

– Han är den mest kompletta spelaren någonsin i fotbollshistorien, han har talangen hos Lionel Messi och viljestyrkan hos Cristiano Ronaldo, säger Mino Raiola.

Det är italienska sporttidningen som har träffat Mino Raiola på hans exklusiva kontor i Monaco med utsikt över Medelhavet.

Uttalandena om att Paul Pogba borde lämna Manchester United har fått stor uppmärksamhet världen över och rört upp känslorna i framförallt England.

Mino Raiola är också agent till yngre stjärnspelare som Erling Braut Haaland och Matthijs de Ligt samt äldre Zlatan Ibrahimovic sedan 2003.

– ”Ibra” kan förlänga med Milan i januari, men det får vi se. Även om det inte blir något klart under vintern så är vi lugna. Någon som ”Ibra” är inte rädd för någonting. Om du följer honom är han en som tar dig hem även från kriget, säger Mino Raiola.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

”Ovärderlig spelare”

Enligt honom borde Juventus ha värvat Zlatan Ibrahimovic i somras för att sätta ihop honom med Cristiano Ronaldo och tränaren Andrea Pirlo.

Nu är Mino Raiola som de allra flesta imponerade över vad Milan och Zlatan Ibrahimovic uppnår tillsammans i toppen av Serie A.

– Det är välförtjänt. Milan är laget att slå, jag har sagt det och jag upprepar det. Zlatan är en ovärderlig spelare. Han är alltid en toppscorer i Serie A, nu med två mål fler än Cristiano Ronaldo, trots att han fortfarande är skadad, säger Mino Raiola.

Vidare så säger han att Zlatan Ibrahimovic till och med är större än Lionel Messi och Cristiano Ronaldo, argentinaren har belönats med Ballon d'Or sex gånger och portugisen fem gånger de tolv senaste åren som världens bästa fotbollsspelare.

– Utan att tveka så säger jag att mellan Cristiano Ronaldo, som jag är en stor fan av, och Lionel Messi, tar jag alltid portugisen. Men Zlatan är på en annan planet. Han är den mest kompletta spelaren någonsin i fotbollshistorien, han har talangen från Lionel Messi och viljestyrkan från Cristiano Ronaldo. Om Ballon d'Or hade röstats fram av allmänheten så vet jag att ”Ibra” skulle ha vunnit åtta, säger Mino Raiola.

Foto: Emilio Andreoli / Getty Images Europe

Jämför Haaland och Zlatan

När det gäller framtiden för Erling Braut Haaland så säger han att den 20-årige norske anfallaren mycket väl kan bli kvar i Dortmund många år framöver.

– Jag har aldrig sett en mogen anfallare än Haaland i hans ålder, kanske bara Ronaldo den äldre och Zlatan. Haaland är som ”Ibra” vid 20 års ålder. Han har samma ambition att jobba hårt och bli den starkaste, säger Mino Raiola.

Den förmögne agenten är också känd som en finsmakare som gillar och samlar på konst, han har flera gånger jämfört sina spelare med konstverk.

– Haaland är som konstnären Munch, båda norrmän. Jag hänvisar specifikt till Skriet, kanske den mest kända målningen av Oslo-mästaren, hans mästerverk. Eftersom det är uttrycket Håland framkallar i motståndarförsvarare efter att han gjort mål och det måste vara den känslan han orsakar när rivalerna ser honom lämna omklädningsrummet innan matchen börjar. Ikonen för deras nervositet, deras ångest, deras lidande, säger Mino Raiola.

Mycket talar för att Zlatan Ibrahimovic gör comeback efter sin ljumskskada mot Parma på San Siro i Milano på söndagskvällen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.