Publicerad 2023-05-21

Piteå IF återtog ledningen i damallsvenskan.

Anam Imo blev tvåmålsskytt och slog till med ett klassmål mot IFK Kalmar.

Piteå IF var inte ett lag som nämndes i guldtipsen inför säsongen, men med 35 procent av damallsvenskan spelad är laget serieledare.

Piteå är obesegrat efter nio omgångar och den sjätte raka segern kom under söndagseftermiddagen.

Klassmål av Imo

IFK Kalmar slogs tillbaka med 2–0 på bortaplan och den 22-åriga nigerianskan Anam Imo gjorde båda målen.

Den välplacerade straffen i andra halvlek var inte mycket orda om, men 0–1-målet var desto mer imponerande.

Ronja Aronsson slog upp bollen till Anam Imo som tog emot den på volley och vände sig om medan den var i luften. Därefter slog hon till bollen på nytt, på halvvolley, och den letade sig in vid den bortre stolpen.

Piteå leder damallsvenskan med en poängs marginal ner till BK Häcken.

IFK Kalmar ligger sist med en poäng.

Parallellt med matchen i Kalmar besegrade Vittsjö IFK Norrköping med 2-1 på bortaplan. Där blev Jutta Rantala matchhjälte i mitten av den andra halvleken.