Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-01-07

Anfallaren ändå bakom båda Juve-målen

Juve-seger. Juventus vann över Palermo med 2–1 på lördagskvällen.

Zlatan lämnade Palermo-mötet efter ännu en mållös match.

Men ”Ibra” var ändå delaktig i 2–1-segern – och fanns med i förspelet till båda Juventus-målen.

Juventus hamnade i ett 0–1-underläge efter att Christian Terlizz skjutit Palermo till ledning i den 12:e minuten, men sedan vände Juve matchen.

1–1 i den 15:e minuten.

Från sportbladet.ses minut för minut-referat: ”Juventus svarar direkt. Camoranesi slår ett inlägg från höger, Ibrahimovic möter och spelar vidare till Mutu, som nickar i ribban. Rumänen tar hand om sin egen retur och sätter bollen säkert bakom Lupatelli.

2–1 i den 36:e minuten.

Från sportbladet.ses minut för minut-referat: "Ibrahimovic slår en passning som Emerson förlänger. Chiellini släpper bollen och låter Mutu ta hand om den. Rumänen avslutar säkert med en bredsida vid Lupatellis vänstra stolpe.”

Målen räckte till seger – och Juventus behåller greppet om första platsen i Serie A.

Juventus forsätter alltås att vinna – och Zlatan Ibrahimovic lyser lika klart som tidigare.

Men när ska målen komma?

Juventus ångade på utan någon som helst pardon när den italienska Serie A-fotbollen sparkade igång efter jul- och nyårsfirandet. 2–1 (2–1) borta mot svårspelade Palermo.

Det var samma effektiva ”Juve” 2006 som 2005.

Och på ett annat plan skedde heller inga förändringar.

Zlatan Ibrahimovic hade sina fötter med i andras mål, men hur mycket han än försökte fick han inte själv in bollen. Enligt rapporter från Italien har han gnuggat avslutningar extra mycket på träningarna och fått order av tränaren Fabio Capello att oftare skjuta när han får chansen.

Och han sköt.

Men mest över.

Nu är Zlatans måltorka – tre mål på 17 matcher – mest av akademiskt intresse. Juventus ser starkare ut än någonsin under Capello och tog 16:e segern av 18 möjliga hittills i ligan. Målskillnaden är imponerande 40–10.

På Sicilien testades också karaktären. Varken mittfältaren Pavel Nedved eller backen Gianluca Zambrotta fanns med i startelvan. Och redan efter tolv minuter pricksköt Christian Terlizzi 1–0 till Palermo. Tre minuter senare var Juventus ifatt. Zlatan Ibrahimovic tog emot Camoranesis inlägg, spelade vidare till rumänen Adrian Mutu som först nickade i ribban innan han slog in returen.

Mutu blev stor matchvinnare. Efter drygt en halvtimma bredsidade han in segermålet. Ibrahimovic fick ge plats åt veteranen Alessandro Del Piero med några minuter kvar.

I lördagens andra match spelade ligafyran Fiorentina 1–1 borta mot Reggina. Dansken Martin Jörgensen ordnade Fiorentinas kvittering redan efter 13 minuter.