Drömmålet räddade poäng åt Halmstad

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-22

BP var nära att skrälla när Kujovic slog till

Träffen Ajsel Kujovic klipper till. BP:s målvakt Kristoffer Björklund är chanslös.

BP var nära att skrällvinna mot Halmstad.

Men en kanon från Ajsel Kujovic såg till att hallänningarna fick med sig en poäng från Grimsta.

– Ett att mitt livs härligaste mål, jag kände direkt att den skulle gå in. Synd bara att vi inte gjorde flera mål, det blir tufft att ta guld, säger han till TT.

BP hade chansen att lämna jumboplatsen. Halmstad hade chansen att gå upp i delad serieledning.

Men det var BP som började bäst. Arash Talebinejad hade en lyftning som landade ovanpå målet och efter en kvart kunde Philip Haglund knoppa in sitt första allsvenska mål. Haglund nådde högst på en hörna och nickade stenhårt in bollen i mål.

BP närmast segermål

I andra halvlek jagade Halmstad för kvittering – och den kom. Sju minuter efter paus tog Ajsel Kujovic emot bollen på BP:s planhalva och avlossade ett kanonskott från 20-25 meters avstånd. Bollen seglade in i krysset, otagbart för målvakten Kristoffer Björklund.

BP var sedan närmast segern då Christer Youssef kom fri med några minuter kvar. Men skottet gick över och matchen slutade oavgjord.

”Tvingades krypa till nytt kryss”

1–1 var en besvikelse för båda lagen. Även för Brommapojkarna, trots att laget lämnade över bottenplatsen till Trelleborg – som visserligen har en match mindre spelad.

– När man har ledningen vill man vinna, men nu tvingades vi krypa till ett nytt kryss, säger hemmalagets tränare Claes Eriksson till TT.