Tack vare att laget sänkte Kalmar lever hoppet om att slippa kvalspel.

För Malmö innebär segern att jakten på den där fjärdeplatsen går vidare.

Malmö FF

På onsdag väntar Shaktar Donetsk hemma i Champions League.

Malmö FF värmde upp med en 3-0-seger mot allsvenska bottenlaget Kalmar FF på Swedbank stadion.

Sköna tre poäng för MFF med tanke på att laget jagar fjärdeplatsen i tabellen och hopp om Europaspel även nästa år. *

Ett dålig resultat för Kalmar, som kämpar i botten för att undvika kvalspel.

Förlusten innebär att laget är fortsatt fem poäng före Falkenberg på kvalplats, men nu med en match mer spelad. Vinner Falkenberg sin match mot tabelljumbon Åtvidaberg väntar en riktig rysare i bottenstriden, med två poängs skillnad inför de avslutande två matcherna.

Rosenberg tvåmålsskytt

Malmö FF bjöd inte på något skönspel i den första halvleken och buades ut av delar av hemmapubliken i paus. Men efter en period av bra tryck fick till slut Markus Rosenberg in 1-0 i den 68:e minuten.

Jo Inge Berget kom in vid 0-0 och stod för målpassen och sedan också för 2-0 i öppet mål i slutet av matchen.

Rosenberg blev tvåmålsskytt i matchen som slutade 3-0.

* En fjärdeplats i tabellen kan innebära Europaspel om någon i topp tre vinner svenska cupen (eller om MFF gör det själv).