Malmö FF förlorade seriefinalen efter ännu en straffmiss

MFF:s mardrömssvit fortsätter

MALMÖ/STOCKHOLM. Sex missar på sex straffar.

Markus Rosenbergs försök från elva meter räddades av Tommy Vaiho.

– Jag känner mig som en syndabock. Inte bara på grund av straffen. Jag kunde gjort tre mål, säger Rosenberg.

Det var tuffa närkamper i den första halvleken i seriefinalen mellan Malmö FF och Djurgården. Men det var mållöst mellan storlagen.

I andra halvlek tog Dif ledningen.

Bortalaget vann bollen högt upp och fick till en bra omställning. Haris Radetinac fick bollen på högerkanten och hittade in till Mohamed Buya Turay som dunkade in 1–0.

Malmö FF fick en kanonchans att kvittera några minuter senare. Anders Christiansen föll i straffområdet efter att ha gjort en tvåfotare mot Radetinac.

– Högst tveksamt, högst tveksamt. Det ser inte ut som det är någon kontakt, sa experten Anders Andersson i C Mores sändning.

Christiansen medger filmning:

– Han rörde mig inte. Men jag försöker inte filma medvetet. Blir en reaktion bara, säger dansken.

”Han var stressad”

Innan seriefinalen hade Malmö FF fått fem straffar den här allsvenska säsongen. MFF hade missat samtliga straffsparkar - och det gick lika illa den här gången.

Markus Rosenberg sköt straffen mitt i mål och målvakten Tommi Vaiho räddade med foten. MFF:s lagkapten såg uppgiven ut efter missen.

– Vi har fått en feldömd straff i år, Malmö har fått sex. Vi visste att Tommi skulle ta den. Där var jag inte nervös, säger Dif-tränaren Kim Bergstrand till C More.

– Man såg när Markus gick fram, då är det ändå en jävligt cool spelare, att han var stressad.

”Jag avgör åt andra hållet”

Rosenberg var besviken och kritisk mot sig själv:

– Jag känner mig som en syndabock. Inte bara på grund av straffen. Jag kunde gjort tre mål. Allt hamnar på mig. Jag var som en magnet idag, säger Rosenberg.

– Jag brukar stå här och hyllas för att jag gör avgörande mål. I dag känns det som att jag avgör åt andra hållet.

MFF-tränaren Uwe Rösler tittade bort när Rosenberg sköt straffen. Han hoppades det skulle bryta den dystra sviten.

– Jag försökte ändra min strategi, men det fungerade inte. Normalt tittar jag på, men den här gången gjorde jag inte det, säger Rösler.

– Vi har övat nu inför utslagsmatcherrna i Europa, vi har tränat inför de fyra senaste matcherna. Men ibland blir det sådana här tillfällen som inte riktigt går att förklara. Jag klandrar ingen av de fem-sex (som skjutit). Sådant händer, vi får träna ännu mer på det.

Sex poäng bakom Dif

MFF gjorde sedan allt man kunde för att få in en kvittering. Det blev en frenetisk jakt på ett mål, men Dif höll undan. Det betyder att MFF är på tredje plats i allsvenskan, sex poäng bakom Djurgården.

I nästa omgång väntar Kalmar FF för Malmö FF. Skåneklubben får klara sig utan Rasmus Bengtsson och Christiansen som är avstängda.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.