AIK:s mardröm tar aldrig slut

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-05-12

Förnedrades av Elfsborg

En utvisning på Per Karlsson, fyra mål i baken och en backlinje som blev fullständigt förnedrade av Elfsborgs anfallare.

Mardrömmen verkar aldrig ta slut för krislaget AIK.

– Fiasko. Det är enorm frustration. Vi vann guld förra året med i stort sett samma lag, säger kaptenen Daniel Tjernström till Canal Plus.

AIK Fotboll

Emir Bajrami och Denni Avdic trivdes på Borås Arena. Det gjorde inte AIK:s försvar.

– Det är tur att det kommer ett uppehåll snart. Vi spelar långt under vår kapacitet, säger Daniel Tjernström.

Unge Christoffer Eriksson fick återigen chansen på vänsterbacken men gick bort sig fullständigt i samband med Elfsborg 2-0-mål. Efter 67 minuter fick Björn Wesström nog och tog av Eriksson i ett rakt försvarsbyte mot Martin Lorentzson.

Karlsson utvisad

Men Eriksson hade i alla fall flera lagkamrater att dela mardrömmen på Borås Arena med. Per Karlsson fick inte heller spela klart matchen, men av en helt annan anledning.

Mittbacken missbedömde en långboll i den 54:e minuten och bjöd skyttekungen Denni Avdic på ett friläge. Men innan 21-åringen hann skjuta kom Karlsson ikapp och rev ned honom bakifrån.

Martin Hansson visade det röda kortet och pekade på straffpunkten.

Straffen förvaltade Avdic på bästa sätt och satte sitt andra mål för matchen, och elfte för säsongen, fram till 3-0. 21-åringen hade även öppnat målskyttet för Elfsborg med en stenhård volley upp i första krysset efter en delikat bröstpassning från Martin Ericsson.

Show av Bajrami

När AIK-försvaret inte trodde att det kunde bli värre fick Emir Bajrami bollen på högerkanten efter 63 minuter. 22-åringen lyfte bollen mellan två AIK-försvarare och spelade bort en tredje när han assisterade till inhopparen Amadou Jawos 4-0.

Även framåt var AIK närmast håglösa och Björn Wesström bytte ut båda sina anfallare innan matchen var över. Antonio Flávio fick kliva av redan efter 58 minuter när han AIK blev en man mindre och gick besviken rakt ut i omklädningsrummet. Efter 76 minuter byttes även VM-aspiranten Miran Burgic ut till förmån för unge Viktor Lundberg.

– Offensiven är vårt största problem. Vi har gjort alldeles för lite mål. Vi har visserligen släppt in lite slarviga mål men det största problemet är att vi inte göra några, säger Tjernström.

De tillresta AIK-fansen hoppades inför matchen att 1-0-segern mot Trelleborg senaste skulle stärka Solnalaget. Istället är de regerande mästarna nu tillbaka på ruta ett efter en ny förnedrande 0-4-förlust.

Elfsborg visade samtidigt styrka och tar nu upp jakten på flyende Helsingborg i tabelltoppen.