Mehmeti svek – då klev 19-åringen fram

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-10-03

Hamad sköt MFF mot guldet

Malmö FF har återigen greppet om det allsvenska guldet efter 3-0 mot Trelleborg.

Det kan de tacka Jiloan Hamad för.

Hamad gjorde först 1-0 och ordnade sedan straffen som Daniel Larsson avgjorde skånederbyt mot Trelleborg på.

– Jag bara njuter, säger Hamad till Canal Plus.

Malmö FF

Agon Mehmeti hade en kavalkad av chanser att öka på sin målskörd i allsvenskan i prestigematchen mot Trelleborg. Bara i andra halvlek hade skyttekungen två öppna målchanser i straffområdet men lyckades båda gångerna få bollen över mål.

”Var välplacerad”

Då klev Jiloan Hamad fram och avgjorde matchen.

19-åringen satte först ettan efter en snabb vändning och ett behärskat avslut i straffområdet under den första halvleken.

– Inlägget är bra och jag känner att jag kan springa framför försvararen. Jag får ned den på låret och sedan var det bara att sikta in den. Han är nära att ta den men den var välplacerad, säger Hamad.

Kommer bli omdiskuterad

Hamad var även mannen bakom det definitiva avgörandet. 19-åringen tog sig sedan förbi Thommie Persson, får ett ryck i armen och hjälper till genom att falla i straffområdet.

Martin Hansson pekade ändå direkt på straffpunkten och gav Daniel Larsson chansen att avgöra matchen.

Den tog MFF-spelaren och laget har nu återigen kopplat greppet om det allsvenska guldet. Guillermo Molins gjorde sedan 3-0 på tilläggstid och Malmö är nu tre poäng före Helsingborg.

– Det har gått bra de senaste månaderna och jag har kul på planen. Jag bara njuter, säger Hamad.