Bajen mot kval på fansens födelsedag

Publicerad 2011-09-04

Samuelsson sänkte gästerna med hattrick

Bajen Fans firade 30 år genom att skicka 16 busslaster med supportrar till Degerfors.

Då gav hemmalagets Peter Samuelsson en present i form av tre mål i 3-2-segern som kan resultera i kval för Hammarby,

– Det är som en dröm. Hammarby hemma, hattrick och vinna matchen är otroligt stort, säger Samuelsson i TV4 Sport.

16 busslaster med bortafans hade hittat till Degerfors för att fira supporterförenings 30-årsjubileum och försöka hjälpa Hammarby ur krisen. Det slutade i en stor besvikelse efter att Peter Samuelsson på egen hand sänkt gästerna.

Sema tvåmålsskytt

29-åringen gjorde 1-1 på tilläggstid i första halvlek när han skarvade in en hörna och kopierade närmast målet när han även nickade in 2-2 i den andra halvleken.

Efter 81 kom sedan misstaget som blev ödesdigert för gästerna. En långboll från Degerfors slank förbi ett passivt Hammarby-försvar och friställde Peter Samuelsson som tryckte in sitt tredje mål.

Maic Sema gjorde båda Hammarbys mål men de blev alltså resultatlösa. Nu riskera laget istället att halka ner under kvalstrecket i superettan.

”Kan ta någon öl faktiskt”

Vinner Landskrona sin match mot mittenlaget Jönköping Södra och Brommapojkarna matchen mot bottenkollegan Västerås med mer än två mål är ”Bajen” nere under strecket.

För Degerfors fortsätter jakten på topptrion.

– Det är fantastiskt. Vi vill vara där uppe och kriga. Ny trea till nästa, det känns skönt. Nu kan man ta någon öl faktiskt, säger Samuelsson.