”Enorm besvikelse”

Uppdaterad 2018-07-31 | Publicerad 2011-09-12

Två utlånade AIK-spelare sänkte Hammarby – som är allt närmare division 1

Hammarby kommer allt närmare ett ångestfyllt kval i höst.

Efter en ny förlust, den här gången 1-3 hemma mot Gif Sundsvall, växer nu avståndet till lagen ovanför kvalstrecket.

– Självklart är vi medvetna om situationen nu. Det är jobbigt, så är det, men vi kan bara jobba vidare, säger tränaren Roger Sandberg.

Det var verkligen skilda världar på Söderstadion på måndagskvällen.

Med bara sex omgångar kvar att spela av årets superetta är Gif Sundsvall på väg mot allsvenskan, samtidigt som det ser allt dystrare ut för Hammarby.

Straffmål av Dahl

Trots en 1-0-ledning i paus, efter ett straffmål av Andreas Dahl, fick man inte några poäng med sig från hemmamötet.

– Vi har bra kontroll på det i första halvlek. Önskar vi kunde skapa fler heta chanser men allting känns bra, säger Roger Sandberg.

Inom loppet av fem minuter i andra halvlek vände Kevin Walker och Pontus Engblom, både med ett förflutet i AIK, på steken med var sitt mål.

De sista 20 minuterna tryckte Hammarby på för ett 2-2-mål men man orkade aldrig skapa de där riktigt farliga målchanserna.

I stället kunde Fredrik Holster springa ifrån allt och alla och ensam, med inbytte Rami Shaaban, placera in 1-3 i den fjärde tilläggsminuten.

– Vi försöker forcera på slutet men får bara halvchanser, säger Sandberg.

– Det är en enorm besvikelse. Vi gick för tre poäng, vi hade våra lägen och vi ledde med 1-0. Men vi tappar.

Hammarby har nu två poäng upp till Värnamo precis ovanför kvalstrecket och tre till trion Landskrona, Jönköping och Ljungskile.