Bye, bye Botten!

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-20

"Lollo" Chanko frälste krislaget Hammarby – avgjorde mot BP

Det var 81 minuter av ångest, oro och tandgnissel. Sedan klev Lollo Chanko fram och sköt Hammarby till seger med 1–0 mot BP. Därmed lämnar Bajen allsvenskans värsta bottenland.

– Jag gillar press. Så skönt att vinna, vi är på väg upp nu, säger överlyckliga Louay Chanko i ppv.

Det har handlat om besparingar, kris och sportslig kräftgång. I kväll, på Grimsta IP mot Brommapojkarna, handlade det bara om fotboll för Hammarby. Redan efter tre minuter missade Freddy Söderberg ett friläge. Volleyskottet var dåligt och kunde enkelt pareras av BP-målvakten Kristoffer Nordfeldt.

BP hade också bra lägen

Brommapojkarnas bästa chans kom efter 18 minuter: Miiko Albornoz hittade Jon Persson på kanten, inlägget kom och Olof Guterstam var ytterst nära att volleyskjuta in 1–0 på Grimsta IP. Sebastian Castro-Tello och Freddy Söderberg hade under första halvlek flera chanser att näta, men bristen på självförtroende i Hammarby lyste igenom gång på gång när de passiva avsluten avlöste varandra.

"Lollo" stor matchhjälte

Men i slutet av matchen, 81 minuter hade spelats, satte Louay Chanko matchens enda mål med ett stenhårt skott avlossnat ett par meter utanför straffområdet. Målet föregicks av ett drömanfall där Emil Johansson hittade Freddy Söderberg. Som serverade Chanko.

– Vi hade chanser som vi borde ha utnyttjat, det kanske inte var världens bästa match. Vi sade att vi inte skulle släppa till något och vara bra på fasta situationer. Vi tog tre poäng, det var det enda viktiga, säger Louay Chanko.