Anledningen till Ancelottis avskedning

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

FOTBOLL

Carlo Ancelotti fick sparken och Jupp Heynckes tog över.

Men felet som Ancelotti gjorde för att få sparken var inte hans eget.

– Det var inga problem alls med Ancelotti. Allt var bra med honom, säger klubbpresidenten Uli Hoeneß.

Bayern Münchens säsongsinledning gick bra, men inte som förväntat. På sina sex första Bundesligamatcher vann Bayern München fyra och förlorade endast en. Men i Champions League åkte Bayern på ett rejält bakslag i form av storförlust mot PSG.

Det gjorde att Carlo Ancelotti fick sparken dagen efter.

Men anledningen till Ancelottis avsked har varit oklar. Visst, spelet kanske inte var det bästa. Men resultaten fick de ju med sig. Det ryktades därför om missnöje i spelartruppen.

”Kan inte arbeta i en sådan miljö”

Men enligt klubbpresidenten Uli Hoeneß var det inte problemet. De facto handlade det inte alls om något problem med Ancelotti.

– Det var inga problem alls med Ancelotti. Allt var bra med honom. Men varje dag var det bråk mellan fystränare, läkare och Ancelottis olika hjälptränare. Du kan inte arbeta i en sådan miljö. De tjafsade till och med om vem som skulle sitta var på bänken. säger Hoeneß till Bild.

Ersättaren Jupp Heynckes har däremot gjort det bra med Bayern München. Efter att han tog över inledde han med fem raka ligasegrar, liksom tre i Champions League, och återtagit serieledningen i Tyskland. I helgen åkte han dock på sin första förlust när Borussia Mönchengladbach besegrade de regerande mästarna med 2–1.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.