Mittag frälste Rosengård

Publicerad 2017-06-04

Rosengård gick mot sitt fjärde poängtapp den här säsongen.

Då klev Anja Mittag fram och ordnade segern med sex minuter kvar av ordinarie tid.

Damallsvenskan är känd för sin täta toppstrid och årets säsong är inget undantag.

Linköping, Eskilstuna och Rosengård ser i nuläget ut att göra upp om titeln och efter åtta spelade omgångar står det klart att LFC kopplat grepp, tätt följt av Eskilstuna.

Länge såg det ut som att FCR skulle åka på fjärde poängtappet för säsongen i mötet med Kristianstad DFF. Men ett sent avgörande från Anja Mittag minskade gapet upp till LFC.

Svårt med avsluten

Noll avslut på mål i den första halvleken följdes upp av en aning mer tryck i den andra, till stor del tack vare inhopparen Ella Masar. Men FCR hade förtvivlat svårt med avsluten den här eftermiddagen.

Klockan hann visa 83 minuter innan nollan spräcktes – stjärnan Anja Mittag klev då fram och kunde rulla in 1–0 till Rosengård. Minuten senare var KDFF oerhört nära en kvittering men FCR lyckades hålla undan och tog därmed tre mycket viktiga poäng.

LFC serieledare

Samtidigt i Piteå gjorde Janni Arnth-Jensen enda målet i Linköpings vinstmöte. Segern tog östgötalaget upp i toppen efter åtta spelade omgångar.

I Göteborg stod Hammarby för en stark upphämtning. 0–3-underläge mot Kopparbergs/Göteborg i paus blev till slut 3–3 där Julia Zigiotti Olme fullbordade upphämtningen i den 65:e minuten. En viktig poäng för Bajen som är jumbo i tabellen.

Kif Örebro, som spelade 0–0 mot mittenlaget Vittsjö, är fortsatt kvar på nedflyttningsplats.