Svennis ett steg närmare nytt drömjobb: ”Spännande”

Publicerad:

FOTBOLL

Sven-Göran Eriksson har kommit närmare ett nytt drömjobb.

Tränarveteranen ska leda ett lag i en karibisk klubbturnering – där nästa steg är Jamaicas landslag, erfar Sportbladet.

– Allt är möjligt, säger Svennis.

I slutet av augusti avslöjade Sportbladet det jamaicanska fotbollförbundets intresse för att locka Sven-Göran Eriksson att ta över landslaget kallat Reggae Boyz.

Inkluderat i uppdraget är ett tränarjobb för ett av de jamaicanska klubblagen som ska delta i den internationella karibiska turneringen Islands Cup Open.

Svennis pratar om uppdraget på Islands Cup Opens hemsida.
Svennis pratar om uppdraget på Islands Cup Opens hemsida.

Tackat ja till klubbjobb

Eriksson har nu tackat ja till den första delen, uppdraget som klubbtränare. 72-åringen bekräftar uppdraget i en längre nygjord tv-intervju från hemmet i Värmland på Islands Cup Opens hemsida – och när Sportbladet når honom.

– Jag har signerat ett förhandskontrakt för den här klubblagsturneringen som är planerad att pågå under fyra månader från och med nästa vår. Men tyvärr hänger mycket, precis som i resten av världen, på vad som händer kring coronapandemin, säger Svennis.

– Utan publik blir det ingen turnering. Då skjuts den framåt i tiden.

– Det är ett antal fotbollsprofiler som har kontaktats och tacka ja till de här klubbuppdragen. Sol Campbell är en annan och han och jag har pratats vid. Det blir spännande, säger Eriksson.

Foto: WIXTRÖM PETER/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sven-Göran Eriksson.

”Kanske intresserade”

Enligt Sportbladets uppgifter är Eriksson i nästa steg tänkt att även ta över Reggae Boys när Jamaica kliver in i kvalet till VM i Qatar 2022 i juni nästa sommar. Men osäkerheten kring coronapandemin och möjligheterna att resa har blivit en försvårande omständighet.

– Jamaica kanske är intresserade också. Det sägs så. Men till att börja med är det ligan som gäller, betonar Eriksson.

– Allt är möjligt men jag har blivit lite bränd vid ett par tillfällen så jag är mer försiktig nu. Jag mötte Jamaica som förbundskapten för Mexiko och vi fick stryk på bortaplan. Det är ett bra landslag, fotbollen är på väg framåt och de här landslagen lyckas med att ta sig till VM emellanåt. Vi får se vad som händer, säger Sven-Göran Eriksson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.