”Så jävla solklar den kan bli”

Malmö körde över Kalmar efter uteblivet rött kort

Av: Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

KALMAR. Malmö FF körde över Kalmar med 4–0.

Men Kalmar borde nog ha spelat med en man mer i nästan en timme.

– Det blir avgörande för matchen, säger KFF-anfallaren Isak Magnusson som gjordes ner när han kom fri.

Det var förstås klasskillnad på motståndet.

Men Malmö FF såg i alla fall till att studsa tillbaka direkt efter förlusten mot spanska Granada i Europa League-playoffet i torsdags.

Redan i den sjätte minuten placerade Arnor Traustason säkert in 1–0 för Malmö, snyggt framspelad av Ola Toivonen.

Det var islänningens första allsvenska mål i år.

– Bättre sent än aldrig, ler han i Dplay.

Strax före paus satte Anders Christiansen, tillbaka i startelvan för första gången på fem matcher efter skada, 2–0 efter ett snabbt, vackert anfall där Jo Inge Berget var näst sist på bollen med ett fint inspel till Christiansen som drog till direkt från 15 meter.

”Avgörande för matchen”

Men fem minuter före 0–2-målet borde kanske MFF fått en målchansutvisning på Lasse Nielsen. Dansken drog/tryckte då ner Isak Magnusson, som hade sprungit från mittbacken, just utanför straffområdet. Men domaren Bojan Pandzic friade märkligt nog helt och blåste alltså inte ens frispark till hemmalagets vilda protester.

– Jag har sett den i efterhand nu också. Den är så jävla solklar den kan bli. Den blir avgörande för här matchen, säger Magnusson till Sportbladet.

Du tycker det trots att Malmö vann med 4–0?

– Det stod 1–0 och spela 11 mot 10 resten av matchen hade såklart gett en annan matchbild. Så jag tycker att det blir en avgörande situation för den här matchen.

Han fick medhåll av experten Christoffer Andersson.

– Det är självklart en matchavgörande situation för 2–0 kommer senare, säger Andersson i tv-sändningen.

Men Lasse Nielsen tyckte inte att han skulle åkt ut.

– Nej, det tycker jag inte.

Toivonen dödade matchen

Bottenlaget Kalmar gjorde i övrigt en bra första halvlek då man hade mycket boll mot serieledarna, dock utan att skapa någon riktig chans förutom Magnussons friläge som Nielsen alltså stoppade bryskt.

Efter en timmes spel dödade Ola Toivonen matchen med att göra 3–0 efter fint förarbete av Oscar Lewicki i ett strålande uppbyggt anfall.

Det skulle bli 4–0 också när mittbacken Anel Ahmedhodzic stötte in Christiansens frispark och gjorde sitt andra mål för säsongen.

– Årets mål kanske. Nej, men jag sprang bara in där och tänkte att blir jag träffad så blir jag träffad, säger Ahmedhodzic till Dplay med ett skratt.

Och då hade Andersson ändrat uppfattning lite om hur viktig den uteblivna frilägesutvisningen var och menade att det säkert hade slutat med MFF-seger ändå.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.