”Kan inte döma dem efter den här matchen”

Uppdaterad 2011-04-21 | Publicerad 2011-04-20

Försvarar Real-spelarna trots nytt fiasko

Tre nyförvärv från Real Madrid har gett Halmstad en poäng på fyra matcher.

Efter 0-2-förlusten mot nykomlingen försvarar tränaren Pep Clotet Ruiz ändå spanjorerna.

– Det är svårt att bedöma dem när hela laget är inne i en svår period, säger Clotet Ruiz till Canal Plus.

Pep Clotet Ruiz lämnade Malmö FF efter guldet i fjol för att ta över Halmstad. Väl i HBK höjde spanjoren själv förväntningarna rejält genom att hämta tre spelare från Real Madrids ungdomsakademi.

Inledde på topp

Mot Norrköping inledde Javi och Raul Ruiz på topp. Den tredje Real-spelaren José Zamora började på bänken men fick komma in efter en dryg timme. Trion har dock fortsatt svårt, liksom hela Halmstad, att imponera och laget inkasserade sin tredje förlust för året efter 0-2.

Trots det försvaras trion av tränaren Clotet Ruiz.

– I Norrköping är det svårt med det här gräset. Det är svårt att bedöma dem när hela laget är inne i en svår period. Vår första halvlek är inte bra och vi kan inte döma dem efter den här typen av match, säger spanjoren.

”Sagt att jag är bra”

Två som trivdes bättre på konstgräset var Bobbie Friberg da Cruz och Gunnar Heidar Thorvaldsson som avgjorde med varsitt mål.

– Jag har alltid sagt att jag är bra på huvudet, då sitter den när jag får den på pannan, säger Friberg da Cruz om sitt nickmål.