Deportivo hyllas efter 2-0-segern mot Barcelona.

Och i centrum av berömmet står en svensk mittfältare.

”Kanske var Wilhelmsson bäst av alla, med sin fart och rörlighet”, skriver tidningen Marca.

Deportivo går som tåget och spanska tidningar hävdar att ”Chippen” i så fall är föraren.

Christian Wilhelmsson fortsätter glädja fansen i sin nya klubb Deportivo la Coruna. I gårdagens stormatch mot Barcelona överglänste han Deco, Thierry Henry och Bojan Krkic.

Med sina kvicka fötter deltog han i förarbetet till Juan Rodriguez ledningsmål i början av andra halvlek.

Barca 11 p efter

Tjugo minuter senare slog han en frispark som Pablo Amo nickade in till matchavgörande 2-0.

Barcelona aspirerar inte längre på guldet i La Liga och är nu elva poäng efter Real Madrid. För Deportivo har läget stadigt förbättrats sedan Wilhelmsson kom till klubben. Segern tog laget upp på sjunde plats.