Henrik Larsson målskytt

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-04-09

Men Barcelona fick bara 2-2 mot Racing Santander

Henrik Larsson fortsätter att göra mål i La Liga.

Svensken satte 1-0 i den 18:e minuten mot Racing Santander i en match som slutade 2-2.

– Jag fick en perfekt passning, och stack direkt. Jag såg att målvakten kom ut och hade tid att placera skottet, sade Larsson till Helsingborgs Dagblad.

Henrik Larsson satte 1-0 för Barcelona mot Racing Santander.

Redan efter tolv minuter var svensken nära att spräcka nollan. Larsson, som i Ronaldinhos frånvaro startade på topp tillsammans Etoó och Giuly, vände och sköt ett snabbt skott som Santanders målvakt Aouate prakträddade till hörna.

Målexplosion

Men när Deco hittade Larsson i djupled sex minuter senare var Aouates utrusning förgäves. Svensken placerade kyligt in 1-0 som var frukten av en vältajmad löpning som just Henrik Larsson är så känd för.

Men hemmalaget kom tillbaka omgående. Först 1-1 av Antoñito följt av 2-1 genom Serrano. Från 0-1 till 2-1 på fyra minuter och Barcelonas skadedrabbade backlinje såg inte ut som vanligt.

Samuel Etoó satte sedan sitt 23:e ligamål för säsongen när han frispelad av Giuly enkelt placerade in kvitteringen.

Barcelona låg spelmässigt närmast ett ledningsmål i ösregnet men på övertid rensade Edmilson bort en boll på mållinjen.

Carlos Puyol blev utvisad i den 92:a minuten efter att få sitt andra gula kort.