Slogs blodig – sen blev Messi hjälte

Uppdaterad 2017-04-24 | Publicerad 2017-04-23

Lionel Messi slogs blodig av Marcelos armbåge.

Sen tog han över El Clasico fullständigt.

Ett mål gjorde argentinaren samtidigt som han försökte stoppa blödningen från munnen.

Det andra – och avgörande – kom med tio sekunder kvar av dramat.

Det hade bara gått 20 minuter av El Clásico när Lionel Messi träffades stenhårt rakt ansiktet av Marcelos armbåge.

Blodet droppade

Messi blev liggandes en stund i gräset medan blodet droppade ur munnen. Argentinaren fortsatte sedan spelet med vad som liknar en kompress i munnen för att försöka få stopp på blodet.

Det hade han inte fått när han snyggt satte 1–1 efter en soloprestation i den 33:e minuten. Stjärnan firade målet med sin blodiga kompress i handen och storspelade.

– För mig är han den bäste spelaren någonsin och jag har sett mycket fotboll. I den moderna fotbollen där alla är taktiskt och fysiskt starkare än tidigare gör han ändå skillnad, säger Barcelonas tränare Luis Enrique.

Ramos utvisad

I den 73:e minuten tog Barcelona ledningen efter ett snyggt skott av Ivan Rakitic och när Sergio Ramos fick rött kort efter en tvåfotstackling på Messi minuterna senare såg det tungt ut för Real.

Då klev James Rodriguez fram och slog till med en kvittering i slutminuterna.

Men det var en annan spelare som skulle få sista ordet.

Lionel Messi slog in segermålet med ungefär tio sekunder kvar av matchen – ett mål som kan visa sig vara guld värt i titelkampen.

Barcelona går i och med segern upp på samma poäng som Real Madrid, som dock har en match mindre spelad.

– Vi trodde att vi kunde göra ett tredje mål. Att kvittera, med tio minuter kvar, och sedan pressa väldigt högt är farligt, och vi fick betala för det, säger Zinedine Zidane.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se