Rosengårds svit intakt efter sent avgörande

Publicerad 2022-09-24

Rosengård gick länge mot sin första förlust på hemmaplan för säsongen.

Då avgjorde Rebecca Knaak på tilläggstid och bärgade tre viktiga poäng för skåningarna.

– Jag är bara så glad över den här segern, vi trodde på det hela vägen, säger matchhjälten Rebecca Knaak i Viaplay.

Serieledarna Rosengård går en tuff strid om seriesegern i damallsvenskan, och i hemmamatchen mot Vittsjö krävdes det en slutforcering för att hålla sig steget före Kristianstad i tabellen.

Mittbacken Rebecca Knaak gav hemmalaget ledningen redan efter fyra minuter när hon höll sig framme på en hörna, men innan den första halvleken hade gästerna Vittsjö både kvitterat och vänt på matchen efter två mål på blott tre minuter.

Sviten intakt – avgjorde på stopptid

Rosengård tryckte stundtals på rejält i den andra halvleken, där man bland annat ropade på straff när Stefanie Sanders kördes över i straffområdet. Men någon straffspark blev det inte.

Jakten på en kvittering fortsatte, och med tio minuter kvar kom målet. Stefanie Sanders placerade elegant in 2–2, ett mål som såg ut att åtminstone rädda en poäng för Rosengård.

Men i den 94:e minuten höll sig Rebecca Knaak framme igen när hon nickade dit 3–2 för hemmalaget. Ett mål som innebar en viktig seger och som gör att Rosengård håller Kristianstad, som krossade Djurgården med 4–0 tidigare under lördagen, bakom sig i tabellen med tre poängs marginal.

– Vi vet att vi är ett bättre lag och att vi kan göra mål. Det är alltid väldigt mycket känslor när man gör mål så pass sent, det är en laginsats som visar på stark mentalitet, säger Rebecca Knaak efter sitt sena avgörande.