Rodic irriterad: ”Varför var Djurgården favoriter?”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Vladimir Rodic var glad över derbysegern och cupfinalplatsen.

Men irriterad på försnacket och spelbolagen:

– Varför var Djurgården favoriter? undrar han.

Djurgården var uttalade förhandsfavoriter inför söndagens semifinalen i svenska cupen mot Hammarby, som både haft covid-19-utbrott samt spelade kvartsfinal med förlängning så sent som i torsdags.

Men Bajen vann Stockholmsderbyt efter ett tidigt mål av mittbacken Aziz Mohammed Ouattara. Större delen av matchen handlade om att Djurgården pressade på för den kvittering som aldrig kom.

Efteråt var vikarierande högerbacken Vladimir Rodic lika delar glad som upprörd.

– Jag är irriterad på att alla pratade om Djurgården som favorit inför det här derbyt. Både i media och hos spelbolagen var de långt före oss. Men vi hade också vunnit alla matcher på vägen hit och det är ett derby. Varför var de sådana favoriter? undrar Rodic.

”Visade vad det handlar om”

Han fortsätter:

– Okej, vi spelade 120 minuter i torsdags, men det saknar betydelse om du är vältränad. Vi visade vad det handlar om i dag.

Var det fel att Djurgården var favoriter, menar du?

– Jag tyckte inte att de var det. De frågade mig innan och jag sa att ett derby kan sluta hur som helst. Det gäller överallt i världen. Det var lite galet.

Men ärligt talat – var inte Djurgården det bättre laget idag? De hade flera bollar i ribban och stolpen?

– Okej, jag kan hålla med om att de missade chanser att göra mål i första halvlek. Men om du tar med i beräkningen att vi spelade 120 minuter i torsdags och inte gjorde många ändringar i laget i dag. Är det inte förväntat då att de har ett större bollinnehav i alla fall?

”Det är taktik”

Enligt Vladimir Rodic var matchbilden ingen överraskning för Bajen.

Det var taktik.

– Vi visste att det skulle bli så här och vi var redo för det. Ibland vinner du genom att göra ett mål och sedan försvara dig hela vägen. Det är taktik, säger Vladimir Rodic.

Nu väntar cupfinal mot Häcken, och på vägen har Hammarby slagit ut både AIK och Djurgården. Enligt Vladimir Rodic är det därmed inget snack om vilka som är ”bäst i stan”.

– Hundra procent. Det här känns bra. Ett derby handlar om mer än att vi ska vinna matchen för oss själva, för att vi ska ha en bra känsla i omklädningsrummet. Det är prestige i den här staden och nu kan vår fans vara kungar på jobbet fram till nästa derby. Det är en fantastisk känsla.

Kan Hammarby stanna på den toppen hela säsongen?

– Hundra procent. Det handlar om vår karaktär. Vi visade att det är vår grej i år. Säsongen är lång och man vet aldrig hur det kommer att gå, men vi är mentalt förberedda, säger Vladimir Rodic.

Hammarby möter Malmö FF på bortaplan i den allsvenska premiären nästa helg.

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.