Långt avbrott på grund av vattendränkt plan

Publicerad 2024-05-05

LINKÖPING. Först sköljde Rosengård över Linköping i den första halvleken.

Sen öppnade sig himlen, planen dränktes och det var länge oklart om matchen överhuvudtaget skulle kunna spelas klart.

– Jag har aldrig varit med om något liknande i min karriär, säger Rosengårds Olivia Holdt.

Det var inte mycket som gick Linköpings väg denna söndagseftermiddag.

I den elfte minuten försökte Johanna Svedberg blocka bollen men det blev en klack som tog i ribban och Mai Kadowaki kunde göra 1–0 för gästande Rosengård på returen.

Irene Dirdal kvitterade bara tre minuter senare med ännu ett drömmål när Eartha Cummings var långt ute.

– Det är ett ganska fint mål om jag får säga det själv men det dämpas ju när resultatet blir som det blir, säger norskan.

Men sen var resten av den första halvleken Rosengårds show.

Seger målskytt

Mai Kadowaki fick med sig en straff efter att Emma Östlund klivit in klumpigt i en situation och Olivia Schough rullade iskallt in 2–1.

I den 24:e minuten utökade Momoko Tanikawa till 3–1 efter att ha prickskjutit in bollen vid stolproten. Caroline Seger nickade in 4–1.

– Jag vet inte när jag gjorde mål senast, säger Rosengårdskaptenen.

Sen tog den japanska mittfältaren över igen när hon vann boll på mittplan, drev hela vägen upp och fick se den studsa via Emma Östlund och in i mål i den 43:e minuten.

– Vi gör en otroligt bra första halvlek, säger Seger som också hyllar Tanikawa.

– Hon är helt outstanding.

Himlen öppnade sig

När det inte såg ut som att det kunde bli jobbigare för Linköping öppnade sig himlen över Bilbörsen arena. 20 minuters hällregn dränkte den nylagda konstgräsplanen.

När den andra halvleken skulle dragit igång kom huvuddomaren Ulrica Löv ute och släppte bollen i vattenmassorna för att testa huruvida den rullade inte.

Och spelarna fick bara vänta på att det skulle tas ett beslut om planen var spelbar eller inte.

– Det var speciellt. Jag har aldrig varit med om något liknande i min karriär innan. Det var sjukt. Jag hoppas det var första och sista gången, säger Rosengårds Olivia Holdt.

En timme senare kom den i gång igen. Linköpings tränare Rafael Roldan passade på att göra fyra byten i paus. Spelet blev bättre, men det hjälpte föga.

– Det är en skitkänsla, säger Cathinka Tandberg med tårar i ögonen.

– Man försöker se det positiva men det är lite svårt nu.

I stället kunde Olivia Holdt sätta spiken i kistan genom att göra 6–1 till Rosengård.