BP vann - krävs ett ras för att missa allsvenskan

BP stormar mot allsvenskan (arkivbild).

Vinst mot Syrianska - en kvalplats till allsvenskan är säkrad.

Med tre omgångar kvar av superettan toppar Brommapojkarna serien.

Det krävs ett ras för att BP ska missa direktplats till allsvenskan.

– Sjuk match. Andra halvlek är helt galen, säger BP:s lagkapten Gustav Sandberg Magnusson, 25, till C More.

Brommapojkarna inledde superettan 2017 lysande. Efter 13 omgångar var man i toppen av tabellen med endast en förlust. I somras kändes det som att BP var klart för allsvenskan.

Men man fick en tuff period och förlorade några matcher i slutet av augusti och början av september. Då var direktplatsen till allsvenskan hotad.

Kabran visade vägen

I kväll vann Brommapojkarna med 1–0 mot Syrianska i Södertälje. Kevin Kabran gjorde matchens första mål när han tog sig fram till vänster i straffområdet och sköt in bollen.

Med kvarten kvar stod BP-målvakten Rasmus Emanuelsson får en svettig räddning när han tvingades kasta sig åt sidan och sträcka ut kroppen vid en nick från nära håll.

Men i stället för en kvittering så utökade bortalaget. Jacob Ortmark tryckte in 2–0 i den 86:e minuten efter en omställning.

Ett skönt mål enligt lagkapten Gustav Sandberg Magnusson.

– Sjuk match. Andra halvlek är helt galen. Det är omställningar på omställningar, men vi får inte dit den, säger Gustav Sandberg Magnusson till C More.

Syrianska illa ute

Segern innebär att BP toppar superettan på 55 poäng, en mer än tvåan Dalkurd. Trelleborg är trea i tabellen, åtta poäng färre än BP. Med tanke på att det återstår endast tre omgångar måste TFF gå rent medan Brommapojkarna endast får ta en poäng.

– Vi har gnuggat stenhårt i två år, vi har gnuggat vid varje träning och match. Matematiskt har vi inte grejat det än, men det ser bra ut ändå, säger Gustav Sandberg Magnusson.

Syrianska har haft en tuff säsong. Det här var lagets tredje förlust och den innebär att nästjumbon fortfarande är fyra poäng nedanför IK Frej.