Henke målskytt för andra gången på en vecka

Förra gången tvingades han vänta i närmare 400 dagar.

Nu tog det mindre än en vecka.

Henrik Larsson är målskytt i Barca-tröjan – igen.

mål igen Henrik Larsson spikade slutresulatet 5–0 i hemmamatchen mot Real Sociedad.

Han har fått snålt med speltid i säsongsinledningen och målen har uteblivit.

Men nu verkar Henrik Larsson ha hittat formen.

I onsdags låg han bakom 2–0-triumfen mot Malaga. Han kom in vid ställningen 0–0 och satte spiken med två minuter kvar av ordinarie matchtid.

– Det var verkligen skönt, sa Henke till Sportbladet då.

I söndagskvällens match hemma mot Real Sociedad var det dags igen.

Hade fler chanser

Larsson kom in med elva minuter kvar – och i 87:e minuten hittade han rätt.

Sylvinho slog ett inlägg från vänsterkanten och Larsson kunde omarkerad nicka in slutresultatet 5–0.

Dessförinnan hade han varit farligt framme, men det låga inlägget nådde inte ända fram till den laddade vänsterdojan.

Två minuter senare skaffade han sig ett halvt friläge – men Riesgo i Sociedad-målet kom ut bra och ”Henke” kom inte till något riktigt avslut.

Bortsett målen och en och annan uppvisning från Ronaldinho var det ingen större underhållning publiken på Camp Nou bjöds på.

Real Sociedad, utan viktiga Darko Kovacevic, verkade vara där för att hålla nere siffrorna. Det gick sådär.

Efter 18 minuter inledde van Bommel målskyttet med ett vackert volleyskott – perfekt framspelad av Ronaldinho.

Puyols första sen 2002

Ronaldinho utökade själv ledningen i matchens 36:e minut. Sociedads försvar gav brasilianaren alldeles för mycket tid. Han fick lite yta – lade bollen till rätta och placerade skickligt in 2-0 intill Riesgos högra stolpe. Säsongens sjätte mål hann Ronaldinho med i andra halvlek då han satte 3-0 på frispark.

Matchen var givetvis avgjord när Sociedads Gari Uranga visades ut tio minuter senare.

Carlos Puyol gjorde sitt första mål sedan februari 2002 när han nickade in Sylvinhos perfektas hörna i matchens 75:e minut.

Barcelona ligger efter tio omgångar på andra plats i ligan – två poäng efter sensationslaget Osasuna som på söndagen besegrade Espanyol med 2-0.

Jens Möller, Johan D Lundin (johan.lundin@aftonbladet.se)